söndag 11 september 2011

Vi drunknar i pumpa!

I veckan skördade vi våra pumpor...


Vi skördade 7st stoooora pumpor och igår tog jag hand om en av dem. Jag gjorde pumpasylt, kakor med pumpafrö, rostat pumpafrö, pumpapaj, sockerkaka med pumpa, pumpasoppa och bröd med pumpamos i. Nu är idéerna slut och jag har bara... 6 pumpor kvar! My goood vad ska jag göra med resten? Att kasta mat är emot min filosofi så jag ska googla runt efter mer inspiration. Man kanske helt enkelt ska frysa in färdigkokt pumpamos som enkelt kan tas fram till brödbak och sockerkakor? Det är tur att det går att lagra pumpor ett bra tag innan man behöver bestämma sig.


Kakorna gick åt i ett nafs och till nästa år tror jag att jag nästan bara ska odla nakenfröpumpa. Det är så smidigt när man slipper krångla med skal på fröna.

Anna


11 kommentarer:

  1. Känner igen det där med att ha för många och för lite ide´r som är goda. Skulle frysa jag med. Ha en fin söndag/Gela

    SvaraRadera
  2. Å så herlig
    og så dumt at jeg ikke bor nærmere:)
    Vi har ingen gresskar i år:(
    Men de har på butikken, heldigvis;))

    Høstklem fra Ann-M.

    SvaraRadera
  3. Själv tar jag inte hand om det ätbara i mina pumpor överhuvudtaget. Låter dem bara ligga och vara vackra!
    Onödigt spill, kanske. Men ibland känns det helt OK att bara låta estetiken ta över!

    Ha en fin söndag!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Oj, så många pumpor! Här blev de inte större än knytnävar och sedan skrumpnade de och försvann. Vet inte vad som blev fel. Fick fina förra året. Men dina är ursnygga. Perfekta till halloween. När jag var trött på mina efter förra årets halloween, slängde jag dem i en snödriva i förhoppning om att det inte skulle komma fram i tö ... och det gjorde de inte heller. Rådjuren och hararna åt upp dem! Kanske berodde det på att det var så mycket snö att de hade svårt att hitta mat, eller så är det faktiskt så att det verkligen gillar pumpa :)

    Coolt att du hittade så många användningsområden till pumpan!

    //Linda

    SvaraRadera
  5. Oj, tänk att en enda pumpa räcker till allt det där. Hade ingen om det... Lycka till med pumpareceptsökandet! Kanske någon kan bli till Halloweendekoration?

    Ha en fin söndag

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  6. Ja du, ett kärt besvär kanske? Håller med Åsa - spara några till Halloweendekoration. Vi har precis skördat en monstersquash på 4,8 kg. Blir så när man vänder ryggen till.... Auberginplantan som står på öppet land däremot... var ingen bra idé... Nästa år blir det inne i växthuset! De små "frukterna" har ätits på av.. något. Plockade in den enda oätna och den är liten som en tomat.
    Ha en finfin söndag nu Anna!

    SvaraRadera
  7. Det var inte dåligt ;)) Här blev det inget alls...de började så bra men sen var de väck ;((
    kram susanne

    SvaraRadera
  8. Jättestora pumpor med andra ord, jösses vad du fick mycket gjort av bara en, ja, vad gör man med dom.....jag fick en enda jag, men jag gick inte riktigt in för det, det skall jag göra nästa år. Oj, vad det är mycket jag ska göra nästa år....
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Hej

    Oj, så mange du har, ville ønske det var mig.

    Jeg bruker at göra pumpkin-chutney
    som er super gott til vinter-mad..

    Jeg har min egen opskrift, men du kan f.x.bruge den her ( sorry it is in English )

    Kram
    Loppe



    Red Chilli Pumpkin chutney
    Makes 8 x 245ml jars
    Ingredients
    680g prepared pumpkin, peeled, de-seeded and cut into small chunks.
    450g cooking apples, peeled, cored and roughly chopped
    2 large onions, chopped
    100g dried cranberry
    75g raisins and sultanas
    2 teaspoons salt
    60g fresh root ginger, shredded finely
    ½ teaspoon ground black pepper
    2 teaspoons ground allspice
    2 tablespoons black, brown or yellow mustard seeds
    4 – 5 fresh fat red chillies, pierced
    6 garlic cloves, crushed
    1 pint malt vinegar
    450g granulated sugar
    Method
    Put all ingredients, except the sugar in a large pan and mix well. Bring to the boil and then reduce the heat and simmer for about 45 minutes, stirring occasionally, until the contents are very soft. Optional: either leave whole or take out the whole chillies and mince. Then return to pan with the sugar until dissolved. Continue to simmer, uncovered for about 1 – 1 ½ hours or until the chutney is very thick and there is no liquid left on the surface. Spoon into sterilized jars and seal. Store for 2 months before use.

    SvaraRadera
  10. Snart är det Halloween så då vet du vad du ska göra! Ska odla pumpa nästa år!

    SvaraRadera
  11. Vad bra detta inlägg var för mej!

    Fick pumpaplantor av kollogrannen i våras och nu ligger där massor av stora pumpor i gräset. Hur vet man när det är dags att skörda?

    Ha en fin vecka!

    Lena

    SvaraRadera