måndag 12 september 2011

Vika fröpåsar...

Det blommar fortfarande så vackert i min trädgård...


Till nästa år ska jag ha massor av luktärt, blomsterkrasse, tagetes och dahlior! Det är så härligt att odla växter som inte har så mycket krav utan blommar snällt hela sommaren.


Jag samlar in fröer för fullt nu. 


Såhär viker jag mina fröpåsar... 


Tänk att det bara är några månader kvar tills de första fröerna ska sättas igen! Kronärtskockorna ska förodlas redan i januari... ;0) 

Anna

5 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Vilka underbara bilder! Vilken rikblommig blomsterkrasse, jag måste så till nästa år lite mer ettåringar, nu har jag nästan bara perenner. Luktärtor har jag förstås, älskar att plocka in och känna den söta doften.
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 2. Åh vad glad jag blir när jag läser ditt inlägg, att det bara är några månader kvar tills det är dags att så. Så har jag inte tänkt alls jag har bara sett den långa kalla vintern framför mig.

  MVH
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Hmm, "inga krav" säger du, säg det till de luktärtsfrön jag försöker mig på att så varje år, men som bara blir några taniga stickor och som om inte det vor nog så äter sniglarna upp resterna :) Näe, hos mig vill de inte...
  Och krassen, den åt jordlopporna upp i år. Men jag deppar inte för det, det finns så mycket annat att njuta av. Dina bilder tex.
  Tycker det är lite dubbelt med hösten, jag har fortfarande "sug" efter trädgårdarbete, men det Är ju så skönt att bara slappa och mysa med ljus....
  Ha en härlig dag!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Krassen har verkligen varit fin i år, men mina luktärtor har bara blommat med 2 stackars blommor. Alldeles gula på bladen av allt regnet.Får titta på dina luktärtsbilder i stället. Nästa år ska det bli dahlior./Christina

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om kuverten. Jag brukar lägga mina frön i kaffefilter och vika dem, går också bra att skriva på.

  SvaraRadera