lördag 10 september 2011

Chokladbollar utan tillsatt socker...

En dag kom jag på det... Varför inte göra chokladbollar till mellanmål fast utan tillsatt socker? Barnen tycker det är så kul att rulla och forma själva och att sedan kunna äta upp sina skapelser är ännu roligare.


Jag byte ut socker mot russin och torkade aprikoser och tillsatte även hackad mandel sedan gjorde jag som vanligt i en matberedare. De blev inte lika söta i smaken som vanliga chokladbollar men goda! 


De rullades i en blandning av hackade nötter, kokos och liiiite pärlsocker, så ja, helt utan socker blev de ju inte... ;0)


Anna

7 kommentarer:

  1. Åhh!! Tack för tipset! Måste provas! Jag har på senaste tiden verkligen börjat tänka på och insett hur mycket socker man stoppar i sig - så dessa nyttobollar blir ju perfekt på fikabordet!

    / Linda

    SvaraRadera
  2. Åh, så smart! Tack för tipset. Måste testa!!!

    Trevlig kväll
    //Linda

    SvaraRadera
  3. Kul idé med nyttigare chokladbollar.

    ...Själv brukar jag byta ut socker mot Agave Sirap från hälsokosten.

    Kram från Australien♥

    SvaraRadera
  4. Mums så gott det lät med torkade frukter - bara måste prova!

    SvaraRadera