onsdag 17 augusti 2011

Ännu en modell har sett dagens ljus...... på staket dvs... ;0)

Jag har börjat sätta upp staketet runt den nya köksträdgården i veckan. Eftersom det torra lite grövre virket nu är så gott som slut var jag tvungen att klura ut någon annan modell. För att spara på skruv gjorde jag i stället en "flätad" variant.


Hos mig är funktion viktigare än form, men det gör ju såklart inte ont någon stans om det ser snyggt ut också. Hur som helst kommer rådjuren att bli tvungna att göra värsta "Stefan Holm" hoppen för att komma över det här!Jag har använt mig av gamla stolpar i torr gran som jag bara har bankat ner i marken (spettat ett hål först så klart!). Det får hålla så länge det håller tänker jag... Vill man så kan man olja in delen som ska vara i mark med linolja, men de här stolparna var utplacerade här och var runt tomten när vi köpte vårt torp för 10 år sedan och såg gamla ut redan då. Ingen röta så långt ögat kan nå... ;0)

Sedan har jag skruvat fast tvärslåar av asp och "flätat" med pinnar av sälg. Jag har några meter kvar att sätta upp och sedan ska jag såga höjden jämn och fin. En hel del arbete återstår med andra ord men jag återkommer med fler bilder när det är fix och färdigt!

Anna

11 kommentarer:

 1. Den där formen var det definitivt inget fel på.
  Supersnyggt - borde verkligen hålla rådjuren borta,
  sådana höga hopp vill vi inte se:)

  SvaraRadera
 2. Såå fint!
  Blir alltid lika inspirerad av alla dina olika staket:-) Kan riktigt se hur vild åkervinda, eller kanske luktärt slingrar sig genom pinnarna!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. WOW... så vackert!!! Men oh vad duktig du är!! Jag blir såå imponerad och inspirerad. Vill också ha sånt staket :-))))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt!!!! Ve det rådjur som lyckas med det språnget...

  SvaraRadera
 5. Snyggt de vart ,ja nu får dom ta ett riktigt högt skutt om dom ska över :)
  Ha en skön dag .
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Snyggt de vart ,ja nu får dom ta ett riktigt högt skutt om dom ska över :)
  Ha en skön dag .
  Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Meeeen så snyggt det blev! :) Ja, nu får rådjuren ligga i hårdträning för att klara den där utmaningen.. ;)
  Just nu skördar vi nävvis med gyllenbär. Tusen, tusen tack för plantan, Anna! Tänker på dig varje gång jag ser den. Men du - jag måste fråga igen vad den lilla klätterväxten som jag fick av dig heter. Skulle göra ett inlägg om den men det syns inte ett spår av namn på pinnen... Smart att ta stickligar av fikonet. Mitt lilla träd har växt hysteriskt i år och behöver tuktas lite. Perfekt timing mao.. ;)
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 8. Ja tar sig rådjuren över det där blir jag imponerad! Och vackert var det också.

  SvaraRadera
 9. Jättefint, ger karaktär åt trädgårdslanden ;))
  kram susanne

  SvaraRadera