onsdag 17 augusti 2011

En igenvuxen rabatt...

I helgen gick jag runt med en vän i trädgården och beklagade mig särskilt mycket över min gamla perrenrabatt. Det är magnifik på vår och försommar men nu... hujeda mig! Problemet är att det är så mycket växter som tittar upp både här och där under den perioden och eftersom skådespelet är så välkomponerat av förra ägarna har jag inte haft hjärta att helt gräva om rabatten... Det finns inte på kartan att jag någonsin skulle kunna hitta alla växter och dessutom återskapa det skådespelet... Nå väl, efter att ha stått och beklagat mig ett tag sa vännen - kan du inte bara klippa ner de utblommade perennerna så ser det ju genast mycket snyggare ut. Eeeehhh, ja det kan man ju kanske göra!

;0)


Ibland är lösningar på problem så uppenbara att man helt enkelt inte ser dem.


Efter en sväng med häcksaxen blev jag så inspirerad att jag grävde upp några av mina buxbom och planterade ut dem i rabatten för att få lite mer struktur. Gruset döljer ett tjockt lager med tidningar jag la ut runt om för att förhindra att ogräs ska få fäste där igen. En och annan höstblommande perenn hittade också hit från en annan del av trädgården...Den här bilden är tagen från rabatten och som ni ser har jag liiiite att bita i där också... Tanken på en sagoträdgård finns fortfarande kvar. Kanske blir det barnbarnen som får nytta av den, för det är inte mycket som har hänt där sedan förra året. Det gäller att planera framåt! :0)

Anna

4 kommentarer:

 1. hihi...vi är på samma stadium i skapandet av drömträdgården låter det som...attans vad ogräs växer och attans vad perennerna blommar över snabbt...hum...lycka till med trädgårdsarbetet en dag når du ditt mål! kramis semlan

  SvaraRadera
 2. Det är alltid någon hörna av trädgården som jag känner att jag inte får bukt med, men det är bara att samla ihop sig och ta nya tag......Buxbomen ser fin ut, det verkar inte ha fått den där eländiga sjukdomen i alla fall.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Ibland ser man inte skogen för alla träden...

  SvaraRadera
 4. Tjockt med tidningar är ett bra knep att slippa ogräset - en tid. Sagoträdgård låter så spännande, hur har du tänkt den? Jag har tänkt göra något för mitt barnbarn men vet inte riktigt vad än. Har du nån idé?
  Kram Eva

  SvaraRadera