torsdag 14 juli 2011

Ska det vara så svårt!

Är det någon som vet hur man flätar en korg?

Jag har försökt om och om igen utan att lyckas... Jag har en gammal korg som mall men det verkar inte hjälpa nämnvärt! Det vore så kul att kunna använda sig av allt sly som finns i närheten i stället för att bara lägga det på rishögen men jag verkar smått dum... ;0) Jag menar, huuuur svårt kan det vara egentligen?


För alla er som har djur så kan jag tipsa om att det är väldigt bra vinterfoder med torkade nässlor. Tja, det är rätt bra för människor också om jag ska vara ärlig... Nässlor är riktig hjältemat som innehåller massor med mineraler och näringsämnen. Lätt att odla är det också! ;0)Näe, nu ska jag ut och fortsätta fundera över hur i tusan man gör...

Anna

7 kommentarer:

 1. Kan det vara så svårt? Grenarna måste vara lagom tunna och böjbara. Då ska det funka. Jag gjorde ju flätning runt mitt pumpaberg. Där funkade det jättebra. Men när jag skulle göra runt en lite cirkel på framsidan hittade jag inga grenar som var tillräckligt mjuka.Klurigt med naturen;) Tack för tipset med nässlorna,det ska jag hänga på tork till kaninen då.

  SvaraRadera
 2. Om, du kommer på knepet....snälla, visa oss hur man gör!
  Ljuvligt med den ungsbakade färskpotatisen. Jag brukar hacka färsk rosmarin och strö över tillsammans med flingsalt och svartpeppar. Det är oxå ljuvligt gott!
  Ha en fin dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Det verkar rätt svårt! Har ingen aning om hur man gör. Hur kan man använda torkade nässlor i maten?
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 4. Tänk om man hade kunnat! Så dyrt som det är med snygga korgar!

  SvaraRadera
 5. Hallojsan!!

  lite knepigt ör det allt..då jag gjort små raka staket av vide..OCH det var svårt! Du kan googla på det..finns böcker om det..

  ha det gott och lycka till!! <3

  kramis Sanne

  SvaraRadera
 6. Gå på biblioteket og lån en bok om pilfletting - da vil du se det. Det er også viktig å vite hvordan tresorten oppfører seg - når de er lettest å bruke osv. Det er en teknikk - og når du har lært det, så er det lett :) Lykke til!

  SvaraRadera
 7. Ja, jag har också upptäckt att det är lite mer klur, det bästa är nog en bok om det :)

  Håller med om potatisen och det är så skönt att kunna äta utan att oroa sig för alla gifter.

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera