fredag 15 juli 2011

Ett hägn runt köksträdgården...

Jag har ju som bekant fått hem ett monster i valpform så det blev illa kvickt nödvändigt att få upp ett hägn av något slag runt köksträdgården. Hon har redan mosat gurkplantor, grävt stora hål i odlingslimporna och dragit fram som en ångvält över majs, potatis och bönor.

När jag nu ändå är inne på eskapader Freja har haft för sig på sistone kan jag berätta att hon glatt kom galopperande emot mig när jag jobbade som bäst i början på veckan. Jag tyckte det såg lite märkligt ut eftersom hon hade en massa lappar hängande i pälsen, men kanske främst runt ansiktet... Dessa lappar visade sig vara plåster! :0) Tänk att en hund kan vara asjobbig och på samma gång helt uuuunderbar!


I det mesta jag gör får jag "hjälp" av Freja. Står jag och snickrar ett staket kan man nästan räkna med att ha en stor kluns som står och viftar på svansen och tränger sig emellan staketet och mig bara för att kunna leverera en blöt puss. Jag hoppas innerligt att det här hägnet ska hålla Freja på rätt sida av köksträdgården men som hon far fram kan man aldrig vara riktigt säker...


Jag tycker det är så vackert med det slitna träet mot grönskan och blommornas klara färger.Segelduken kommer från IKEA och ska sättas upp lite bättre när vi har fått kläm på var den ska placeras. Det är märkligt vilken skillnad ett staket kan göra i en trädgård. Helt plötsligt har man fått fram en känsla av flera rum och trädgården blir med ens mycket mer spännande att upptäcka. Det bästa är nog att jag har använt mig av material som ändå skulle ha bränts upp. Billigt, snyggt och funktionellt, vad mer kan man begära?

11 kommentarer:

 1. Verkligen jättefint!
  Hur fäste du staketet imarken? Spettade du ner det?

  Jag håller med om att det är vackert med det slitna träfärgade än nytt inpregnerat virke tills taket.

  Ha en fin dag

  kramar @nette

  SvaraRadera
 2. Bra idé att återanvända material som finns hemma i trädgården. Snyggt blir det också!
  Önskar dig lycka till med korgflätandet.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Ursnyggt, detta slår alla kastanje och pilstaket i världen. Det kan inte bli bättre, Anna! Du är verkligen en mångkonstnär!

  SvaraRadera
 4. Kul med liten vovve! Förstår att du måste hängna in dina grönsaker, och det blev ju riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 5. Hihi, ja det låter som ni har och göra att hålla ordning på den lilla damen :), tänk att kunna va så söt och busig på samma gång :)

  Det blev jättesnyggt! Undrar precis som ovanstående om du bara satte ner störarna i jorden eller gjorde du ngt mer?

  Hoppas det håller för busan, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt hägn ni gjort!

  Tack för den fina gardinen (och mobilfickan) som kom med posten häromdagen. Fönstret jag hade tänkt den till stämde dock inte med måtten - jag missbedömde. Men den kommer att komma till användning eftersom jag har en kompis som den passade perfekt hos. Så hon blev jätteglad och tackar så mycket :)

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Jättefint med inramningen runt köksträdgården!
  Ha en fortsatt fin sommar!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Jag har svara dig ang. ankorna i kommentarsfältet på min blogg (lika bra om det är fler som undrar samma saker). Tycker absolut du borde skaffa ankor, de är störtsköna!
  Jag behöver också skaffa staket runt köksträdgården, är rätt att sprätthönsen ska hitta dit och gräva upp hela kalaset nämligen. Just nu fullkomligen bor de i potatiskandet där de sover middag mellan raderna, men de gär inte lika stor skada där´.

  SvaraRadera
 9. Skulle gärna se en bild på Freja med plåster!
  Vår kära Ronja har gått med tratt i över en vecka nu och de tycker hon så klart inte är kul. Hon har lyckats få sår på tassarna, speciellt den ena, så vi kan inte ens ut och gå med henne för då går det upp igen. Håller tummarna att hon ska kunna slippa tratten och även kunna ut och gå utanför tomten i helgen.

  Kram!

  PS: Mycket snyggt staket!

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att Freja är en sådan charmig liten bustjej - för staketet blev ju verkligen kanonfint! Nu blir jag sugen på både busig valp och staket - men tror jag nöjer mig med staket för stunden, har redan två vuxna vovvar som kan vara huliganer de med, så det får räcka=)

  Kram Jenny

  SvaraRadera