onsdag 6 juli 2011

Ett lurvigt monster...

Det är vad vår lilla Freja är!

Hon är ooootroligt intelligent och tränar inkallning med MIG. Hrm, ska det inte vara matte som lär ut saker eller? Våra promenader går till såhär: Freja sätter sig ner och tittar på mig när jag går, jag vänder mig om ropar på henne. Hon kommer efter lite lock och pock, sätter sig ner och ser på mig när jag går vidare, kommer, sätter sig ner, tittar osv... Det blir minst sagt lite hackade promenader men vad gör det? Jag lär mig hur en korrekt inkallning ska gå till i alla fall! ;0)


Varje morgon blir jag väckt genom att hon står och drar i täcket och skäller. Kanske inte den mest timida väckning man kan tänka sig, men det fungerar! Jag kommer upp arg som ett bi men lugnar snart ner mig när hon tittar med sina bruuuuna ögon. Det är just på morgonen och kvällen hon hittar på mest bus så nu har jag börjat träna lite lydnad och ta promenader. Det är ju kul om man får behålla några par skor och att barnen ska slippa springa omkring och vara livrädda därför att Freja hittar på en massa otyg... Det är mer än en gång hon har hängt i Bos pyjamas. :0)

Den här tiden är så härlig! Vi äter mellis i trädgården jag och barnen... Sockerärtor, hallon, jordgubbar, smultron och vinbär... Här behöver man inte oroa sig för att barnen ska få i sig för lite vitaminer.


Visst är gurkörten vacker! Det är inte så många ätliga blommor som är blå när man tänker efter... Jag ska nog ta och frysa in lite istärningar med gurkört i som man kan ha i vattnet.Så, då var man ett år äldre... Jag fyllde 31 år igår och det firades med tårta, presenter och vackra teckningar från mina barn. Lilla Matilda hade ritat så vackert att jag fick en tår i ögonvrån. Suck så söta de kan vara...

Anna

5 kommentarer:

 1. Va go hon är er lilla (stora) hund.
  som en riktig nallebjörn.
  Grattis lite i efterskott!
  Ha en fin dag. Solen verkar ju komma tillbaka idag.
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Hallojsan!!

  Härligt att din dag blev så där mysig som man vill att en födelsedag ska vara!!
  Du har så myscket gott och fint i ditt trädgårdsland!! Jag blir så imponerad varje gång jag kikar in!

  Bästa sättet att att få physalis till nästa år är att klippa av ett antal toppar ifrån plantorna, sätta dem i vatten och gömma bakom någon gardin..för det är inte så snyggt..och sen ner i jorden nästa vår...av ngn anledning trivs de inte inne på vanligt sätt..då har du nya plantor mkt tidigare nästa år :)....

  Ha en bra dag idag!! Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 3. Stor gratulation på födelsedagen i efterskott! Vilka fina presenter du fått!
  Och den lilla vovven, så rart....än så länge bara lite monstervalp hör jag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott säger även jag... Du kommer säkert att bli en lydig och väldresserad matte med tiden...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott!! Och visst är det härligt att kunna vara ute och bara njuuuuta. Allt blir så mycket enklare utomhus. Och kladd och annat stör mycket mindre!
  Ha det så gott i sommarvärmen!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera