fredag 10 juni 2011

Den ointresserade mannen...

Min man är ruskigt ointresserad av allt vad odling heter. Jag tror att anledningen att han ändå ibland hjälper till med snickerier och annat till trädgården är att han märker hur viktigt det är för mig. Förra året var första gången han uttryckligen sa att han ville att jag skulle odla mer av något och det var... gul lök! Huuuur inspirerande är det på en skala? :0)

Nå väl, eftersom han ändå visade intresse har jag belönat honom med tre lådor med gul lök i år. Han gick till och med ut i köksträdgården och hämtade lök förra året när han lagade mat. Annars är det jämt jag som får hämta maten och komma på saker man kan laga av den. Jag har i 8 år försökt lära honom vad de olika växterna heter, vilka kryddor han kan använda till vad osv men det är inte mycket som fastnar... Lite trist är det allt när man får lov att dra hela lasset själv där ute, men å andra sidan tar han alltid hand om barnen medan jag rensar ogräs osv...


En grönsak jag har odlat varje år är bondbönor. De är så tacksamma att odla eftersom de växer bra på i princip vilken jord som helst. Dessutom smakar de väldigt gott även om det är lite pilligt att skala dem.Förra året klippte jag ner bönorna 10-20 cm ovanför marken efter att jag hade skördat och döm om min förvåning när de växte upp igen och jag kunde skörda ytterligare en gång det året. Ibland lönar det sig att vara lite lat!Anna

12 kommentarer:

 1. Här har vi en man till som inte bryr sig ett svatt om växtligheten - nåja, potatisen undantaget. Och så är han duktig att ta fram trimmer och gräsklippare! Det kanske är bra att man få ha landet själv = ensam bestämmanderätt!
  Ha det gott,
  Eija

  SvaraRadera
 2. hihihi... det där känner jag igen! Det tog 30 år att få ut min man i rabatterna så ge inte upp!
  Bondbönor är ju underbart gott.

  Lill

  SvaraRadera
 3. Ooo, vad jag känner igen mig! Precis så har vi det också. Släpade ut min man på en guidad tur i vår trädgård häromkvällen.
  ;-)

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Det ligger i männens natur tror jag. Jag har lite örter i min trädgård och en gång hade jag rosmarin till kycklingen. Min mans kommentar var:
  Vad ligger det för julgranar i maten?
  *ler*

  Härlig trädgård du har!!!
  Ha en fin pingsthelg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha...ja dom är ju inga trädgårdsmästare direkt våra gubbar, men jag är glad att ha en som uppmuntrar mig att hålla på med det. Han själv snickrar och fixar med annat som man har nytta av. Man kompleterar ju varandra liksom. Visst är det gott att ha det så.
  Jag måste bara få säga TACK fina Du för den goa kommentaren i mitt senaste inlägg!
  Ha en jättefin fredag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 6. Hehe det är nog ganska vanligt, tror du inte det? Min sambo äter gärna allt gott, men har inte så stort intresse för matlagning i övrigt. Grilla gillar han dock.. höhö.

  Vi får se hur hans intresse är nu när vi skaffar trädgård som vi ju faktiskt kan odla i sen. Han har ju faktiskt jobbat på en blomsterträdgård när han var yngre så lite om blommor kan han allt :)

  Trevlig helg. Kram Josefin

  SvaraRadera
 7. Heheh, min make e nog likadan han uppmuntrar mig och hjälper till att vattna när jag e bortrest. Även hjälper han till med att bygga växthuset och allt annat. Han vet hur mycket trädgården betyder för mig. Han vill oxå få njuta av allt nyskördade sen oxå. Så han e smart! ;)

  SvaraRadera
 8. Ja, men....du har en man som är händig och snickrar och grejar, det är inte alla förunnat......jag lovar. Och ett litet sällskap är dom allt! Skojar!
  Bondbönor, varför har jag glömt att så mina?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Hihi, ja det känner man ju igen! Min man går trevande runt i odlingarna (för att jag bett om att han ska titta vad jag sått) och ser osäker ut :). Rensa ogräs eller komma med önskemål är vi inte framme vid än men han äter gärna av lättplockade tomater osv :).

  Har helt glömt bönor i år, jaja, det får bli nästa år. Då ska jag lägga på minnet att de går att klippa ner.

  Ha en fin helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 10. Vilket bra tips med bönorna.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jag tror att de kanske kan bli mer å mer intresserade när de ser vår entusiasm. Så har det blivit hos oss.
  En dag såg jag mannen i växthuset för att "kolla" till växterna.Såg sen att alla färdiga småtomater var uppätna! Ops, bara att fortsätta uppmuntra bra beteenden ;)
  kram Ullamaria

  SvaraRadera