torsdag 19 maj 2011

En liten skuggrabatt


Jag är löjligt nöjd över skuggrabatten jag har skapat vid vårt hönshus. Eftersom jag har en enveten åkervinda som inte vill ge med sig valde jag växter som borde klara av lite konkurrens... Ormbunkar, humle några aklejor och så penséer, som får stå för blomfägringen såhär års.Nu har jag verkligen fått blodad tand och vill göra skuggrabatter både här och där!

Niklas nya gräsmatta ligger risigt till... ;0)

Anna

7 kommentarer:

 1. Det ser snyggt ut - det gröna mot det röda är härligt! Skuggtoleranta växter - me like! Många gånger har de ett sånt fantastiskt bladverk och är trevliga på alla sätt tycker jag...

  Lycka till på skuggsidan!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!
  Vilken härlig rabatt du har gjort. Ormbunkarna kommer att bli så stora och fina mot den röda väggen. Om några år kommer åkervindan att få det tufft. Jag tycker de har vackra blommor som kommer göra sig fint bland det gröna.
  Ha en bra dag!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 3. Oj, här ska jag verkligen följa. Jag som har en hel långsida frmför köket där det är skugga. Det ser väldigt illa ut just nu när det bara är en pion (som faktiskt överlever där varje år), blåsipps tuva och en rosa löjtnadshjärta. Nu har en stora enen dött i vinter och jag bävar för att såga ner den då jag inte alls vet vad jag ska plantera där. Men kanske en ormbunke iaf.

  Hoppas du får en toppenbra dag idag

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Den ofrivilliga kompisen åkervinda har jag också sällskap av... i massor. Bekämpar den genom att anlägga täckodling (väv med grus på), men den dyker upp ändå. Egentligen är det ju en ganska fin växt med söta blommor, om den inte var så otroooligt invasiv bara. Finfin skuggrabatt du har där. Ormbunkar är fantastiskt vackra. Å ett hönshus.... jag får habegär :-)

  HIhi.... det kanske lät bättre än det var med buxbomen. Jag har inte drivit upp plantorna själva, utan köpt häckplant (ganska kraftiga dock). Har inte ens försökt mig på att föröka buxbom.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Det ser jätte fint ut.
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 6. Åkervindan har jag också problem med, framför allt i en rabatt. Den fanns här redan när vi flyttade hit för 17 år sedan och jag får inte bort den. Trist!

  Söt rabatt!
  Kram!

  SvaraRadera