torsdag 19 maj 2011

Fröknar i min trädgård...

Jag har märkt att det är många bloggare som vet exakt vad deras tulpaner har för namn. Jag å min sida har inte den blekaste! Jo, en tulpan vet jag vad den heter men det är också allt... Förra sommaren blommade 500 tulpaner i min trädgård men höstas var jag rätt gravid, så jag orkade inte krypa omkring med en jättemage och plantera tulpanlökar. Lite trist kan jag tycka nu, men, men...

Några tulpaner blommar i alla fall snällt för andra året...


Den här lilla anemonen (?) fick jag inte ens se som blomma förra våren. Min lilla son hade nämligen plockat en bukett till sin mor, men i stället för att ta in dem till mig råkade han sitta på buketten när han gungade. Den var rätt platt när den väl hittade sin väg in i köket. ;0)Jag väntar spänt på nästa fröken som ska ta över skådespelet innan rosorna kommer igång. Mina fiiina gamla aklejor som har funnits i trädgården sedan vi flyttade hit. En oerhört tacksam gammal torpväxt som verkar överleva det mesta...I morgon kommer gräset på rulle som vi har beställt. Ska bli så underbart att slippa lervällingen i trädgården! Hårda förhandlingar pågår angående om vad som ska få planteras i gräsmattan... ;0)

Anna

4 kommentarer:

 1. Men, är Tulpaner 1-åriga? Är det därför jag få färre och färre...??

  Lycka till med förhandlingarna!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas och håller på dig i förhandlingen. Jag tycker att karlar inte har så bra smak, de vill ju inte ha nåt alls i trädgården;)

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. Åh va bra...Hade inte en ANING om att det var akleja...Såna har vi oxå...växer inne vid husväggen...o börjar komma lite varstans har jag sett...jag som trott att det var ett attans fint OGRÄS!...:))))
  Kraamizar git

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte heller vad tulpanerna heter som jag planterade i höstas. Men jag sparade faktiskt förpackningarna, så jag skulle ju kunna kolla...*ler*
  Är ärligt talat glad om jag kommer ihåg vilken färg jag planterat och ungefär var!
  Mina tulpaner har tyvärr blommat ut, men nu i veckan började första rosen slå ut!

  Ska bli kul att se resultatet av eran helgsysselsättning med gräsmattan!
  Ha en skön helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera