onsdag 27 april 2011

Scilla

När vi köpte vårt lilla torp för snart 8 år sedan fanns det lite ruggar med Scilla här och var... Nu finns det ooootroligt mycket, överallt!

Jag har hela tiden varit noga med att inte klippa gräset förrän blommorna har blommat över så de ska ha en chans att samla näring till löken.


Nackdelen med detta är att efter scillan börjar blomma över kommer maskrosen igång... Vår "gräsmatta" är inte grön, den är knallgul på försommaren! Som tur är så är maskrosbladen väldigt torktåliga så vi har sällan en uttorkad och gul gräsmatta... ;0) Inget ont som inte har något gott med sig!


Många förfasar sig över vår maskrosmatta men jag tycker den är rätt vacker när den blommar som bäst! Det finns så mycket annat som är såååå mycket roligare än att stå och rensa bort ogräs ur en obefintlig gräsmatta så det har jag helt sonika prioriterat bort. Man behöver inte klippa "gräset" så ofta heller på sommaren. Maskrosblad har en sällsam förmåga att hålla ungefär samma höjd över marken!


Det trodde ni inte va!? Att jag var en sådan slarver i min trädgård... ;0)

/ Anna

11 kommentarer:

 1. Låter betryggande att höra att även solen har sina fläckar! =)
  Må gott idag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullständigt! Skrev t o m en insändare till lokalpressen som 20-åring (när det hade gnällts ett tag över maskrosor på kommunens gräsmattor) att vi ska va glada att det är maskrosor och inte minor vi har på våra gräsytor!
  Ha en härlig dag i solen (om den har kommit tillbaka till er!)
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 3. God Morgon Anna!

  Håller med dig :)
  Härliga bilder och jag önskar dig en lika härlig dag!
  Idag har inte vi heller så fin dag så jag får ta lite inne gjerajande...

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!
  Jag tycker maskrosor är vackra, det låter kanske konstigt, det som de flesta tycker är ogräs tycker jag är underbart vackert. Kanske finns känslan kvar sedan jag var barn,jag bodde på bondgård där vi hade en stor gräsmatta och den var alldeles gul på våren, så himla vackert tyckte jag, kommer ihåg att jag plockade stora buketter och gav mor. Mor har senare berättade att vi hade huset fullt av buketter och att jag alltid hade maskrosfläckar på mina klänningar.
  Så trevligt att du har en gräsmatta med maskrosor och Scilla, låter ljuvligt i mina öron.
  Kram och ha en bra dag!
  Raina

  SvaraRadera
 5. Lite maskrosor gör väl inget heller :)
  Jag håller med dig om att det finns betydligt roligare saker att göra än att rensa gräsmattan!
  Ha en fin dag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 6. Gräsmattan - vad är en perfekt gräsmatta? En grön golfgreen helt utarmad på allt liv eller en mer levande biotop med artrikedom både vad gäller växter och djur...?

  Jag tycker att det senare alternativet är mycket mer tilltalande och att du har en befriande inställning till din matta.

  Fina scillabilder!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Få saker är så vackert som en blommande maskrosäng, eller hästhagen full av vackra lysande maskrosor (hästen delar min förkärlek och tuggar glatt i sig de små solarna).
  Men maken är mindre förtjust i att ha dem i gräsmattan. Så hemma slipper jag dem, utan att själv behöva lyfta ett finger. ;)

  Ha en fin onsdag!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Vilka fina bilder! Maskrosor är faktiskt vackra när dom blommar och jag håller med, det finns roligare saker att göra än att stå på alla fyra och rensa ogräs.
  Ha en fortsatt trevlig vecka! Kram Helena

  SvaraRadera
 9. Hej
  underbart vackert med blommor:)
  Skriver dig ett email.
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 10. Rätt inställning tycker jag! Man ska se det positiva!
  Kram

  SvaraRadera