söndag 24 april 2011

Något magiskt håller på att ske!

Magnolians knoppar börjar spricka!Varje år brukar den blomma till Valborg, i år är den lite tidigare... Det är som ett fyrverkeri av färg när den blommar som bäst, men som alltid är underbart kort. En, kanske två veckor kan man njuta av blommorna innan de har blommat över.Jag har två Magnolior i min trädgård. Den som nu börjar blomma är av sorten Leonard Messel och den är lite tåligare vad gäller jordmån och blåst. Magnolian är en surjordsväxt och vill gärna stå i liknande jord som Rododendron, fast hos mig finns det bara lerjord att erbjuda. När jag planterade den grävde jag på grund av detta en riktigt stor grop och fyllde den med torv. Den är nog en 6 år gammal nu så den verkar trivas med sin växtplats...

Min andra Magnolia är en praktmagnolia som tyvärr inte har blommat på de två år jag hittills haft den... Meeeen, den som väntar på något gott! ;0)

/ Anna

11 kommentarer:

 1. Magnolian som är så otroligt fin. Jag stod och suktade efter ett träd hos blomsterhandlaren igår men de är så dyra. Man vet ju inte om det kommer att klara sig eller inte . Hoppas att ditt andra kommer att blomma i år.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Åh så vackert, är helt betagen av knoppar i år och den där var verkligen fin men så är ju Magnolia ngt utöver det vanliga också!

  Vad kul med bloggtipset och snart ska jag börja göra fler betongsaker till trädgården, om jag bara lyckas slita mig från kökslandet:).

  Ha en bra kväll, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Oh! Jag vill också ha magnolia! Själv var jag och suktade i Enköpings parker idag och tittade på de knopparna som höll på att slå ut.

  SvaraRadera
 4. Jag väntar så på att min Magnolia ska blomma. Jag fick den för två år sedan men den fick någon svampsjukdom redan första säsongen och den är ganska liten och klen tycker jag. Jag har lätt lerjord men den fick en fin grop med rätt jord vid planteringen. Den står på den mest skyddade platsen vi har här men kanske är det inte tillräckligt. Vi får se...

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det där är det inte så många som förstår tror jag.....tänk att en blomma som ska slå ut är så fantastiskt.Jag tittar på min typ varannan timme om dagarna.....SNART riktigt snart så får vi se den vackra skönheten blomma.

  Puss på dej du din trädgårdsfantast

  Linda

  SvaraRadera
 6. Åh, så härligt! Jag fick en magnolia (soulangeana) på min födelsedag i augusti och förväntar mig nog inte riktigt att den ska blomma i år. Tre år lär inte vara konstigt att man får vänta, men som du säger: Den som väntar på något gott...
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Visst är magnolior underbara och så där lite magiska. Har du plats till en till skulle jag rekommendera flickmagnolian 'Susan' hon blommar länge med fantastiska blommor. Det blir med tiden en ganska ansenlig buske (vår är nu ca 15 år och 2-3 m i diameter och 3 m hög)

  SvaraRadera
 8. God kväll!

  Vad fint!
  Nu är jag ockkså i farten i trädgården, har krävt upp en gammal blomlåda, et antal skottkärror mm
  Och vi har fixat i trädgården.
  Ska fortsätta med lådan som ska bli en rejäl sandlåda.

  Ha en fin kväll!

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 9. Helt underbart! Det är konst på hög nivå! =))

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 10. Magnolia så exotiskt som det bara kan bli för en hälsing....men jag har sett dem i verkligheten. Var i Varberg på Anhörig riksdag i maj månad i fjol...mitt i när de blomma som bäst....så ljuvliga :)

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt att magnolian kommer nu hos dig, här är det lite segt man jag ska ge mig ut på jakt snart!
  Fantastiskt vacker knopp!
  Agneta kram

  SvaraRadera