torsdag 21 april 2011

Hjälp, jag hinner inte med!

Idag såg jag till min förskräckelse att det var musöron på björkarna. Alla med rosor vet vad det innebär! -En smärtsam stund i trädgården... ;0)


I år är första året jag verkligen har fattat det där med föryngringsbeskäring av buskar. Jag har farit fram som en virvelvind bland alla mina rosor och andra blommande buskar och rensat hej vilt. Det behövdes verkligen eftersom jag inte har fattat galoppen på de 8 år vi bott här... ;0)

Nu ska jag bara gödsla med stallgödsel på rosorna så kan jag nog se fram emot ytterligare ett år med vackra blommor. (Och en och annan bladlus förstås!)

Här kommer ett urval av mina rosor i trädgården. Blev lite förskräckt när jag skulle sätta ihop dem till ett collage och upptäckte att det var såååå många! (Berätta inte för mannen bara... han är lyckligt ovetande om alla pengar jag har spenderat på något så oviktigt som blommor) ;0)


Hoppas att ni alla får en underbar påsk! I morgon ska jag och barnen måla påskägg och kanske baka lite bullar och annat... Jag ääälskar verkligen påsken, en helg utan krav och en massa måsten.

Glad påsk!

Anna

13 kommentarer:

 1. Wow, vilka fina rosor du har! Själv har jag än så länge bara två New Dawn men det blir väl fler, de är så underbara :).

  Japp, knappt man tror det men hård beskäring är verkligen bäst.

  Visst är påsken härlig, ser också fram emot flera dagar med massa familj och god mat.

  Ha en bra start på påsken, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Så många olika sorter! Vad vackert när alla blommar!
  Ha en skön påsk du med!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Rosor är underbara med sin doft, men smärtsamt jobbiga med sina törnar...såg just att hundarna gnagt av rosenbusken som jag planterade förra året, suck, det här med att ha en massa djur är tålamodsprövande ibland!
  Till din fråga om sommarfår: så roligt om du kan få låna några stycken att ha över sommaren för sommaren är den årstid då det är lättsammast att ha får! Det enda som gäller är att de måste ha mycket ätbart i hagen, annars rymmer de, el biter inte speciellt bra på får. Högt välspänt nätstaket är bäst. De ska ha en bytta med mineraler och en hink med fräscht vatten, annars klarar de sig på vad naturen ger! Svårt att svara på hur mycket mark som krävs...vi har haft en 7-8 tackor på ungefär tre hektar mark, men det beror på vilket slags bete det är också. Får är suveräna gräsklippare!
  Lycka till med fårplanerna och förstås rosskötseln! Glad påsk!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte hunnit ut till mina rosor än, hoppas det kan bli gjort i helgen.
  Glad Påsk till dig och din familj.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så många härliga rosor du har! Får de vara i fred från rådjur? Skulle gärna fylla trädgården med rosor men det är så trist när knopparna äts upp....
  Hoppas du har en underbar Skärtorsdag!
  /Marie

  SvaraRadera
 6. Jättevackra rosor. Gillar i vanliga fall inte färgen orange. På rosor är det såå vackert, helst orangeröda.

  Ha en underbar påsk.
  Kram Berit

  SvaraRadera
 7. ja nu är det bara att fara runt som en elvisp i trädgården för att hänga med! Fina rosor, hopas att mannen inte tjuvläser din blogg...;-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Så många vackra rosor. Jag har just blivit ägare till en mumieros. Den äldsta bevarade. Hoppas jag får den att överleva.
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 9. Oj, redan musöron! Ja, nu går det undan! :) Underbara rosor du har!
  Smart kålhus du har gjort! Har också tänkt göra ett försök med täckodling i år. Som du säger är det inte jättepiffigt med kål som ser ut som ett myggnät.. ;)
  Ha en underbar helg, vännen!

  SvaraRadera
 10. Nej men, vad säger du, tycker din man att det är onödigt att lägga pengar på blommor, det får vi försöka ta ur honom. Å andra sidan verkar han så bra på många andra sätt så något litet fel får vi väl tolerera. Men nej, kanske inte ändå!
  Underbara rosor har du! Tänk om ett litet tag (ja, nästan, litet tag) står dom i blom!
  Påskkram
  Agneta

  SvaraRadera
 11. Jag var ute och klippte mina rosor igår. Det var snabbt gjort, för jag har inte så många än så länge.
  Men oj, så många och så vackra du har! Jag lovar att inget säga till gubben din..Hi hi hi...
  Ha nu en härlig, solig och GLAD PÅSK! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 12. Ja i helgen blir det sekatörens helg! Rosorna skall få sig en ordentlig omgång.
  Önskar dig och din familj en underbart skön påskhelg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Vill bara önska dig en riktigt fin påskhelg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera