tisdag 11 januari 2011

Trädgårdsdrömmar...

Vad har ni för drömmar inför trädgårdssäsongen 2011?

Jag har en plan som nog innebär att jag får vara glad om jag hinner med hälften... För mig brukar det vara så att det mesta av det jag har tänkt ut blir gjort under våren, och sedan tar själva trädgården upp all tid. Jag kan inte minnas att jag någonsin har suttit sysslolös i min trädgård ;0).Anna

13 kommentarer:

 1. Våra drömmar, dina och mina ser nog helt olika ut...även om de grundar sig i samma tankar och sinnesvyer.

  Jag har aldrig, och jag menar aldrig under mitt 44-åriga liv varit ett dyft intresserad..vackert ja, absolut! Men hos mig..nej tack!

  Förra året kände jag rent instinktivt att jag vill odla...för min egen skull..för min sinnesro. Sagt och gjort så odlade jag i två stora pallkragar min alldeles första egna kryddträdgård, hade min första tomatplanta, min första physalis, min första kruka mynta osv. osv..

  Och jag fullkomligt älskade det!

  Längtar till våren..men det behövde jag väl knappt säga...

  vad jag menade där i början är att våra drömmar ser olika ut för jag vill kunna vara sysslolös i min trädgård..jag tror att det kliar för mycket i dina fingrar för att du ska kunna vara det..har jag rätt ;-)?

  Jag vill sitta där på trappan och bara lukta...titta...och absolut syssla med den..det lilla den kräver av mig och min smärtfyllda kropp.

  Du väckte min vårlängtan lite mer...tack!

  Må väl/caja

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Du verkar redan ha en helt underbar trädgård! Man drömmer ju om mycket, framförallt vill jag ha mer vackra blommor i min trädgård. Några fina tips?

  Ha det fint!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Vi har en hel del drömmar för trädgården gemensamt ser jag! Jag drömmer också om att fixa gångar, en kryddträdgård (och ett nytt grönsaksland sen vårt gamla fick ge vika för bastubygge och den nya hundhagen), en damm och en ny häck mot vägen... Projekten tar aldrig slut, och jag tror inte heller att jag kommer att gå sysslolös i trädgården! Det är väl så, att en trädgård aldrig blir "färdig". En sagoträdgård låter spännande, berätta gärna lite mer om den!
  Den här tiden på året börjar det verkligen klia i fingrarna efter att få börja planera och odla igen, allt eftersom dagarna blir längre blir också trädgårdsdrömmarna allt starkare! :)
  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 4. Hejsan.

  Min plan ( dröm ) är att få färdig vår nya trädgård på framsidan.
  Vi har stenlagt med plattor och grus och nu till våren vill jag ha in lite grönska.

  Hoppas på en tidig skön vår så man kommer igång,

  Ha det fint,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 5. Mycket vill jag och många planer har jag... men det brukar vara svårt att hinna med allt. Det känns bra ändå kan jag tycka då trädgården för mig inte ska bli en kravfylld plats. Jag älskar att ta i med kroppen så jag tycker om slita emellanåt och tycker många gånger att arbetet med trädgården är en stor del av njutningen! På kvällarna tycker jag om att sitta på verandan och bara vara och lyssna på fågelsången. Ha det gott! Anna

  SvaraRadera
 6. Ja det är ju det som är glädjen, att man alltid har saker att göra...och det viktigaste av allt tycker jag är: att man har möjlighet att göra dem. Det är upp till en själv vad som blir gjort eller inte. Jag vet att många av mina projekt, idéer, planer eller om man kanske ska kalla en del av dem för fantasier!! :) kommer antagligen inte att bli av i sommar, heller... men jag är så glad att jag har en trädgård, har ett ställe att kunna vara ute på. Det är det som är lyckan. Ogräs, maskrosor, torra blommor, saker som inte blir av... ähh. :) sånt är det hos mig hela tiden.

  Du förstår säkert vad jag menar.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Jisses vilken lista!

  Å andra sidan är nog min lika lång...;)
  Men det är ju dessa drömmar om alla projekt under sommaren som är det bästa.Jag var i växthuset och städade lite idag....höll på att dö av längtan.

  Kram till dig.
  Linda

  SvaraRadera
 8. Oj! Vilken lista! Jag tycker att jag har stora planer men det är ingenting mot dina. Så skönt att komma i kontakt med fler trädgårdstokar!! ;) Har ingen i min närhet som går i gång så på att diskutera fröer, odlingslådor eller gödsel... :) Jag är så glad att jag hittat dig!
  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Oj det är inga dåliga planer du har heller. Blir så inspirerad när jag läser om din trädgård. Förra året blev nästan inget gjort i min egen, men det berodde kanske på att jag ändrade nästan allt året innan, då vi var nyinflyttade. Alltså är det nu dags att dra upp planerna för 2011, det är ju klart nu när jag läser ditt inlägg. Hm, får nog surfa runt lite hos dig och tanka inspiration. Även om jag inte får plats med hälften... :)

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 10. Planer måste man ha speciellt trädgårdsplaner. Förra året genomförde vi för första gången alla plus lite till . Inhandlde ett gammalt träväxthus i slutet av sommaren. Nu står det
  nedplockat i miljoner delar som står i uthuset så det är no 1 att renovera det , mura upp det och bygga lite fint runt om i årets plan.

  tack för dina uppmuntrande ord om min butik :-)

  Kram Bittan

  SvaraRadera
 11. Ja du eftersom jag inte är så himla intresserad av trädgård men tycker det är gudomligt vackert hos andra.
  Så får jag nog säga inga planer alls:)
  ta hand om dig
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 12. Oj vad kul det ska bli att följa dina planer!

  Damm finns på min önskelista med, särskilt med tanke på ankorna. Större potatisland + att få igång automatibevattning av västhuset känns också prioriterat.

  Jag är egentligen inte så väldigt intresserad av trädgård, jag är intresserad av odling och självhushållning så det brukar bli fokus på "den ätbara trädgården".

  SvaraRadera