onsdag 12 januari 2011

Att bygga eller inte bygga...

I vårt hus finns det en sak som irriterar mig mer än något annat...

Mellan vårt kök och vårt vardagsrum är det helt öppet, vilket i och för sig kan vara väldigt snyggt MEN...


Vi saknar nästan väggar i huset och då skulle det bli bra mycket enklare att möblera om det var en väggsnutt som gick ut en bit här. (Jag har markerat området med en pil...)För att inte få det för mörkt i köket tänkte jag att man skulle bygga in ett fönster i väggen. Helst något som ger en lite industriell känsla... Kanske ett gallerfönster infällt i en putsad vägg? Jag hade nog tänkt mig ett fönster som är större än det på bilden och väggen ska självklart inte vara lika tjock...


Bild lånad från nätet...

När jag såg bilden här under började tankarna vandra iväg igen... Tänk om man skulle bygga igen från båda håll med infällda fönster. Man kan ju lämna öppningen emellan rätt stor, kanske till och med med pardörrar... Hmmm, tål att tänkas på!


Bild lånad från nätet...

En och annan vägg till i vårt hus skulle inte skada... ;0)

Vad tror ni?

Anna

23 kommentarer:

 1. Ja, det låter som en mycket fin idé.
  Jag har själv samma dilemma, helt öppet mellan kök och vardagsrum. Det är ganska mysigt men ibland känner jag att det skulle vara skönt om det var lite mer avskiljt ifrån varandra.
  Både ljudmässigt och möbleringsmässigt.

  Får kanske vänta och se om du fixar till det så jag får lite tips och idéer från dig, så kanske det blir en vägg till hemma hos oss också. ;)

  Ha den bra onsdag!
  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha....Det där känner jag igen. Tänk att, när man kommer på en idè, så far planeringstankarna genast iväg och plötsligt har man hur mycket som helst att bygga om.
  Det viktiga, tycker jag, är man man tar god tid på sig att fundera innan man bestämmer sig för hur det ska bli.Det där är så himla kul! Ska bli skoj att se sen vad du bestämde dig för att göra.
  Lycka till! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Haha du vill bygga...jag vill riva..

  Börja med rumsavdelare så märker ni om ni vill ha en permanent vägg.

  Ha en bra dag/c

  SvaraRadera
 4. Jag förstår precis vad du menar. Vi har också ett helt öppet kök och vardagsrum utan väggar och jag blir också galen på att jag inte har några mysiga hörn etc att inreda. Har också tokfunderat på hur man skulle kunna få upp en liten vägg utan att göra det mörkt. Fönster är en mycket listig idé. Ska bli spännande att se vad du gör av dina tankar!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Ska bli väldigt spännande att se om det blir nån vägg, annars är det ju verkligen super fint som det är =)
  Älskar idén med gallret!

  Kram Catta

  SvaraRadera
 8. Jaa, sista idén är super! Jag älskar sådana partier som man kan använda men som ändå släpper igenom ljus!

  Bara att skissa och sätta igång, det där hinner du innan bebisen är ute, var det inte 12 dagar över tiden?

  Kram, kram!
  A

  SvaraRadera
 9. Godmorgon Anna.
  Det låter ju som en bra idé. problemet ibland med öppet tycker jag är att likaväl som det kan se rörigt ut med trånga små utrymmen och många väggar, så kan det öppna ge ett rörigt intryck eftersom att det inte finns någon naturlig gräns i rummen utan man ser alla möbler då man blickar ut över "rummen". I stugan hade jag tänkt lösa detta problem med att hänga något tyg just bakom soffan. För jag tror att det som känns otrevligast är att sitta med ryggen mot köket, mitt i rummet liksom.
  Sedan kan man ju bilda mer naturliga gränser genom att använda olika färger på tapet osv för att skapa en känsla av olika rum. (just som du gjort med den putsade väggen)
  Jag tror att det skulle bli helsnyggt ned infällda fönster på vardera sida om väggen. Men du tror inte att sätta puts på de väggarna ochså kan ge köket en lite för tung känsla? Jag tycker absolut att ni ska satsta på sådana fönster som du visar, det skulle ju medverka mycket till industrikänslan som du vill ha! Oj va jag babblar! Ha ha. Nog nu. =)

  Ha en bra dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 10. Jag har haft alldels för många väggar i mitt liv och saknar dom inte, man jag tror att jag förstår din tanke. Men visst är det rätt skönt att slippa gå runt väggar när man skall fram....eller?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Öppnen planlösning i all ära men ibland kan det vara bra med lite väggar.. Det med fönster verkar vara en bra idé..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 12. Hej Anna

  Det som du säger låter ju jätte fint..Om nan har fönster så släpper man in ljuset och samtidigt ser du till det andra rummet.
  Båda alternativ låter fint men som du säger så kanske man fundera lite.

  Ha en bra onsdag

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 13. Hej vännen!
  Härligt att du fortsätter planera och fundera trots att det måste vara tungt & jobbigt för dig nu.
  Fina idéer och tankar du har. Jag älskar vår öppna planlösning, som ger luft och rymd. Men en vägg med fönster ger ju också en skön känsla. Ska bli spännande att se hur ni gör, ert hus är ju så fint.
  Hoppas att du får en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 14. Jag tror att det skulle bli jättesnyggt! Och vet du vad jag "ser framför" mig? Joo blyglasfönster..med bångliga rutor. Skulle nog bli bäst att sätta ihop några stycken för de brukar ju vara små. Då blir inramningen lite som du var inne på, glasen är ju infattade i mörkare material "bly" eller järn av nåt slag och så de där bångliga glasen...kanske några i nån färg också. Skulle bli otroligt snyggt. Det svåra är nog att hitta fönstren... :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Det skulle säkert kunna bli superfint! Men jag förstår att du funderar, ibland kan det vara svårt att veta exakt hur man vill ha det! Du frågade om min lampa: den är köpt på butik Änglabacken i Växjö. Jag kan inte minnas vilket märke det var, men ngt danskt var det :) De har även en webshop: anglabacken.com.

  Vad fint hem ni verkar ha! Din blogg är så härlig att besöka!

  Ha det fint!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 16. Tänk vilket nöje det är att skissa drömma titta i tidningar, googla, blogga. Det skall bli väldans kul och se vad det blir till sist.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 17. Här har vi en blandning av öppen planlösning o väggar. Svårt att förklara men jag gillar nog den öppna planlösningen utan mellanväggar o avskärmningar. Fast jag kan se tjusningen i en sådan glasvägg:)
  Kram o lycka till med skissandet.
  Ulrika

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Oj vad fint ni har!!!
  Fina bilder, fin blogg, fiiiiint!

  men så svårt....vilket dilemma...
  bygga för eller inte....
  Hur du än gör så försök att göra det så att det enkelt kan tas bort...ifall du ångrar dig om ett par år...
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 19. Det skulle bli superläckert, slå till vetja´!! (så kanske du får en vägg till ditt piano också).

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 20. Visst är det härligt att gå och fundera över olika renoveringslösningar! Öppen planlösning är trevligt, men nog underlättar väggar möbleringen. Ska bli spännande att få följa dina tankar och se när de blir verkliget! (För om jag känner dig rätt så stannar det inte vid bara drömmar, hihi!)

  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 21. du vill ha upp en vägg jag river vägg:)
  Ja ibland kan man sakna väggar att ställa saker mot...
  Alltid snyggt med gamla fönster....
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 22. Hei og god morgen.
  Takk for en skjøn kommentar inne på bloggen min. Å så glad jeg ble for den.

  Det høres utrolig fint ut med å sette inn vindu i veggen.

  Gleder meg til å følge med på hvordan det kommer til å bli.

  Ha en fin dag. Klem fra Elin:)

  SvaraRadera