torsdag 13 januari 2011

Platsbyggd bokhylla?

Jag har ju inte så mycket annat att göra än att planera här hemma just nu eftersom jag är höggravid och dödstrött. Jag vet inte vad mannen tänker om alla dessa idéer men så länge jag är glad brukar han också vara det. ;0)
Hos oss är det dock inte bara han som får hålla i hammaren. Jag snickrar lika mycket som han gör bara jag slipper släpa runt på den enorma magen. Nu har jag varit sysslolös i flera månader och jag brinner av lust att få sätta igång med alla projekt.



Anledningen till att jag från första början började fundera på att bygga igen mellan kök och vardagsrum som jag skrev om i förra inlägget, var den här väggen...
Jag älskar böcker och saknar en naturlig vägg där en bokhylla kan stå så då tänkte jag att vi kunde göra en platsbyggd bokhylla på hela den här väggen. Problemet är att det troligen kommer att ge ett rätt rörigt intryck eftersom man ser den här väggen från både kök och vardagsrum. Med en vägg mellan kök och vardagsrum skapas en illusion av ett bibliotek vilket är min högsta inredningsdröm. ;0)

Hemmet blir med ens mer personligt när man har en rejäl bokhylla... Kanske man kan klämma in en vacker fåtölj i hörnet också! Åh, jag kan se mig själv sitta och sippa på ett glas portvin och läsa något djupt (In my dreams, med fyra små troll som lever rövare) ;0)


Bild lånad från nätet...

Bokhyllan skulle täcka hela väggen ända upp till taket vilket innebär en heeeel del böcker. Får nog ta mig ut till någon loppis och leta reda på ett och annat skinnband för att fylla upp lite. En stege kommer naturligtvis också att behövas eftersom vi har en takhöjd på 3,60m till nock... Suck, jag vill sätta igång med en gång men först får jag nog koncentrera mig på att föda barn. :0)


Bild lånad från nätet...

Tja, planer det har jag i alla fall. Sedan får vi se om eller när de blir realiserade...

14 kommentarer:

  1. Låter heeeelt underbart! Härpågår just nu "projekt hallhylla".
    Ha en fin dag!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. En plastbygg bokhylla kan väl aldrig ge ett rörigt intryck, jag tycker böcker och bokhyllor ar supervackert! (Kanske för att min pappa jobbade som bibliotekarie när jag var barn??).

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  3. Planer är alltid bra att ha...men som du säger själv..kanske du ska koncentrera dig på att nedkomma i stället...SEN kan du planera vidare...

    Och hamra...när tid finnes!

    Ha en fin dag Anna/c

    SvaraRadera
  4. Planeringen, skissandet är också en stor bit av arbetet, och den går ju fint att göra med mage. Snart dags, spännande. Jag firar 25 år som mamma idag, de du!!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Kan bli riktigt riktigt fint och mysigt med platsbyggd bokhylla (med risk för att det kan se lite stökigt ut). På bilderna du visar ser det jätte härligt ut, ska bli spännande att se hur ni får till det. =)
    Tycker synd om dig att du har det så jobbigt med tung mage, men snart är det ju ett minne blott ;), och lite mysigt är det väl ändå? :)

    Kram Catta

    SvaraRadera
  6. Ha, ha, du är får go'! Föda barn gör du väl med vänster lilltå när du ändå bakar eller snickrar;)

    I vårt förra hus byggde vi in bokhyllor och det blev urfint. Vi lämnade lite utrymme bakom bokhyllorna och satte en bashögtalare där. Sedan drog vi fram två pyttesmå diskanter som stack fram en i varje hörn högst upp och hade ett ofattbart ljud i vår ljudanläggning i biblioteket:)

    Lycka till med lilla bebben! Det är väl alldeles snart dags?

    SvaraRadera
  7. HejHej!

    Ljuvligt!
    Åh soffan är en lika dan som jag har till salu fast två och en halva.

    Nu får du Lycka Till med den lilla gosiga som snart vill komma ut.

    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Vad många härliga ideér du har! Precis det som du beskriver kände jag också när jag gick hemma och väntade vår tredje tjej! Man har ju inte mycket annat att göra, då är tankar på olika projekt perfekt! Ha det gott och ta hand om dig och magen!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Hej gummman!
    Du är för härlig!
    Jag kan se dig där med ditt Portvin och 4 sötnosar sittande på golvet bläddrandes i varsin bok, ler.
    Visst är det underbart att drömma, men det kommer ju ett liv efter småbarnstiden också. Hoppas att du så småningom når dina biblioteksdrömmar!
    Ha en fin dag.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Tror det blir väldigt bra med en platsbyggd bokhylla. Rörigt, ja kanske men man ska ju leva i ett hus också. Och böcker är ju livet : )

    Om man har riktigt mkt tid och tålamod så skulle man ju kunna sätta dörrar för hyllorna med tyg på. Som man gjorde förr med många skåp. Då döljs ju lite av det röriga.

    SvaraRadera
  11. Platsbyggd bokhylla är definitivt något jag också skulle vilja ha. Vi har dock inte så många väggar här som lämpar sig riktigt för en sådan, - får nog vänta tills vi har inredd råvinden.

    Önskar dig en tidig trevlig helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  12. Ja drömma måste man, jag har blivit liggande de sista månaden med mina två graviditeter så då planera mycket...
    Bokhylla är så vackert har oxå haft tankar men ingen plats...
    Ta hand om dig
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  13. Heej.. Men vad härligt med lite projekt drömmar. Jag förstår din frustration. När jag var höggravid så stog jag på stegen och målade huset när jag blivit galen av all vila, hihi.. Fast det blev inte så populärt hos sambon:-S
    Lycka till och dröm vidare
    Kram Linda

    SvaraRadera