tisdag 4 januari 2011

Myrten...

Mina dödsföraktande myrtenträd lever fortfarande, mot all odds! Jag är såååå dålig på att komma ihåg att vattna mina blommor just nu men det verkar som om den nya placeringen i köksfönstret passar både dem och mig bättre, eftersom jag nu ser dem hela tiden och dessutom har nära till vatten...Jag har läst att det ska vara relativt enkelt att föröka myrten genom att ta sticklingar och sätta dessa i vatten tills de får rötter. Jag vet inte egentligen varför jag vill ha fler av dessa svåra växter, men det kan ju vara kul att se om man lyckas i alla fall. Enligt uppgift ska det ta ända upp till någon månad innan de börjar bilda rötter. Får se om jag kommer att komma ihåg att fylla på vatten i glaset så länge. ;0)Anna

16 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Hoppas du mår bra!
  Så fina bilder du visar. Myrten är lite luriga men jag har köpt en som är lite mörkare i bladen och den är jättetålig. Tål till och med en kattunges små tänder. Fast de ljusa är finare.

  Sköt om dig!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag har tyvärr lyckats ta död på ett riktigt stort myrtenträd som jag hade i badrummet på vår övervåning förra året. Inte avsiktligt dock men glömde helt enkelt bort att det stod ett träd därinne ;)
  Perfekt att du har dina nära vatten och där du ser dem varje dag.

  Tack för att jag får komma till dig med ev trädgårdsfrågor kring vår trädgård till våren :)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. mm...Myrten är underbara, o vet du?? Idag fick minsan en följa med mig hem, men du, jag vet inte hur jag ska komma ihåg o vattna den..tihi...

  Varmaste Kramarna Elin

  SvaraRadera
 4. Grattis!
  Jag lyckas aldrig övervintra min myrten, och så är det väl precis som du säger, man vill gärna experimentera för att se om man klarar av att "göra" en till.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är myrten svår....
  ska åxå försöka ta stickling på min, om den inte har hunnit torka till ikväll. Den mår riktigt dåligt nu av elementvärmen...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 6. Har sett på en del bloggar att det finns en liknande planta som heter myrsine, - den ska visst vara tåligare och lika fin som myrten. Något för mig, tror jag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hvor er det bare en fin blog du har og sikke nogle dejlige billeder :o) Klem Betina

  SvaraRadera
 8. Hej! Det är jättelätt att sticklingsföröka myrten, så det kommer säkert att gå bra! Jag har 25 st som kommer från samma moderplanta. Jag har gjort precis som du och satt i vatten. Men kanske är det lite tidigt på säsongen, jag brukar ta mina lite senare, kanske i mars eller april.
  Lycka till!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Vad kul att de klarat sig med din hjälp. Hoppas att skotten rotar sig och att du inte glömmer dem.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Hmmm, den blomman har jag försökt och försökt igen att få att leva men icke!
  Jag har en del att lära när det kommer till växter=))
  Dina ser så gröna och fina ut!
  Hoppas att du får flera av sticklingarna.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 11. Åh, är de svåra:-( Jag tycker de är så fina, har funderat på att köpa... Men jag har allt annat än gröna fingrar, så det är nog ingen idé.

  Lycka till på "köpmansdiskjakten"!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Det jag verkligen hatar (ja nu använder jag de starka orden, för så irriterande tycker jag att detta är.) hemma hos oss är att vi har gamla el.element som har helt galna termostater och verkligen bränner sönder alla blommor som jag ställer i fönstrena vintertid. Jättetrist! Bara på sommaren då dom är avslagna får jag blommorna att frodas ordentligt. =)
  Underbara bilder du bjuder på som vanligt Anna.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 13. Hej gumman!
  Vilka fina Myrten träd du har. Jag lyckas ta död på de flesta blommor, men orkidéerna stortrivs hos mig och de är mina favoriter.
  Hoppas att dina dagar inte blir allt för låååånga nu när ni väntar....
  Varm kram Lotta

  SvaraRadera
 14. Men dom är ju såååå vackra!
  Hoppas du lyckas!
  Kramar Erika

  SvaraRadera