onsdag 5 januari 2011

Varmbänk i växthus...

Tänk att man kan börja så fröer ute redan i februari! Jag trodde inte att det var sant när jag läste om hur Charlotta startade upp sin Varmbänk i växthuset redan i februari förra året.

I år kommer jag nog inte att hinna börja redan i februari eftersom vi har ett litet pyre som är planerat till den 22, men man vet ju aldrig! ;0) Det kanske spritter i kroppen när jag slipper släpa runt på den här lilla mer...

Det känns rätt lockande i alla fall när jag tittar ut på växthuset...


Såhär såg det ut hos Charlotta redan i mitten av mars... och vet ni vad! Hon skördade sin första sallad redan den 4 april!!!!! Jag börjar så smått fundera på vad jag ska sätta i mina lådor ute vid den tiden på året...Jag misstänker att vi kommer att tillbringa en del tid med att gräva i sådant här i vår hur som helst ;0). Tänk vad man kan få sin älskade hälft att ändra sig... Niklas var en riktig stadsmänniska innan han träffade mig!Anna

10 kommentarer:

 1. Åh vad jag fick en längtan till mitt växthus när jag läste ditt inlägg. Men min dörr har ju snöat igen och frysit fast...undrar om det kanske ska töa idag. har du -3 grader bara. kanske får jag upp dörren....måste ut o kolla på dagen =))

  Nu vill man verkligen ut och planera för våren och bläddra i alla frökataloger och drömma....

  kramar @nette

  SvaraRadera
 2. Har länge önskat mig ett växthus men är rädd att tiden inte finns att sköta det. Vi får se!
  Ha det gott! Märta

  SvaraRadera
 3. Det är fantastiskt att tänka sig att under snö och kyla så har det mesta hämtat sig och börjar bli redo för att sätta igång på nytt.
  Tänk att kunna ha egen sallad i början av april......wow.
  Aha så din man var stadsmänniska från början och så har han blivit en riktig naturare nu, härligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Så underbart att kunna starta så tidigt.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Nog kan man ändra sig, - i vår familj var det jag som tillbringade 20 år som "city slicker" innan vi flyttade till Solhäll. Inte för att vi bor mitt ute på landet precis, men för mig är tillvaron i ett mindre samhälle ett helt annat liv! Och jag gillar det skarpt!
  Lycka till med odlingsplanerna, - i brist på växthus och varmbänkar så får jag nog drömma ett bra tag till.
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Oh så spännande, tänk om det kunde fungera här uppe i norr också... Jag väntar med spänning på våren så vi får börja vårt bygge av växthuset! =)

  Ha en härlig dag Anna.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 7. Härligt att kika in till dig och dina våriga bilder idag vännnen!
  Har just varit ute och skottat massor med snö som fortsätter att vräka ner....blä. Vi är totalt insnöade här uppe i berget.
  Ha en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Hej Anna,
  Vad kul att jag fick vara med i ytterligare ett av dina inlägg:) Tack! Blir allt lite blygstolt... Mina bilder får du alltid låna. Jag har till och med skrivit i högerkolumnen, ganska högt upp, att man gärna får låna bilder från bloggen:)
  Självklart ska jag skriva mycket om när det är dags att så de olika grödorna till växthuset, Anna! Jag kommer att börja med chili och purjo redan denna vecka! Du kommer inte att slippa undan;)
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 9. Åh det måste jag läsa på om! Jag brukar så ite sallad inomhus tidigt, men det är ju fusk.

  SvaraRadera
 10. Hej!Så glad att jag hittade din sida och fick lite tips. Jag fick ett växthus förra året som ska inhandlas och planeras nu. Det ska bli så kul. Kommer att låna din planeringsritning och följa den. Keep up the good work<3

  SvaraRadera