tisdag 4 januari 2011

Miljötips?

Jag tycker verkligen om att dekorera med frukt och grönt.

Känns på något vis bättre än att köpa hårt besprutade blommor som dessutom ofta har fraktats låååångt.
De här jordgubbarna uppfyller nog inte riktigt kriterierna "ej besprutade eller närodlade" men vad tusan! ;0)Ätbara dekorationer måste trots allt vara bättre än alternativet... Eller?


Något jag däremot inte kan vara utan till våren är krispiga tulpaner... Ingen regel som inte har något undantag ;0)

Hur känner ni inför all besprutning och alla transporter som sker med de blommor vi gladeligen köper? Jag försöker hålla igen på blomfronten men då och då köper jag i alla fall, mot bättre vetande!

Anna

10 kommentarer:

 1. Ja, köper tulpaner i mängder på våren. Sedan så klarar jag mig utan blommor resten av året för då börjar ju lixom trädgårds säsongen och att driva upp plantor, så då omger jag mig av blommor iallafall. Men just dessa långa mörka vintermånaderna som aldrig verkar ta slut så köper jag gärna blommor. Konstigt nog med gott samvete... =)

  Ha en bra dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 2. Fina blommor gör så mycket för trivseln så jag köper ofta nytt, bättre än en massa slit och släng prylar i plast intalar jag mig!


  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! visst är det underbart med Tulpaner då känns det nästan som vår! Ha en bra dag kram från Mariia

  SvaraRadera
 4. MMMM så underbara bilder!!!!
  Ha en fin dag!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 5. Håller nog med Dessie här...tulpaner på vintern (fast bara då och då) men på sommaren är det blommor från vägkanten och ängen som gäller. Som fröjd för både öga och gom finns det alltid massor utav säsongens frukt på bordet här hemma, färger och former som man blir glad av...

  En försmak på sommaren fick vi idag med dina fina bilder, tack!

  Må väl/caja

  SvaraRadera
 6. Jag köper snittblommor så sällan, så jag oroar mig faktiskt inte så mycket för det. Men jag måste säga att dina jordgubbar där på fatet ser jättesmarriga ut!

  Hoppas allt är bra med dig Anna!

  Stor kram M

  SvaraRadera
 7. Hej
  Härligt vackert med jordgubbar:)
  hur mår magen??
  kram sandra

  SvaraRadera
 8. Själv "miljökvittar" jag... Har jag köpt något tvivelaktigt ur miljösynpunkt så kompenserar jag det med att vara extra noga med källsortering eller att rulla med bilen i nedförsbacken typ :)
  Annars håller jag med andra kommentatorer om att säsongens frukt och grönsaker är minst lika vackra som en bukett blommor.

  SvaraRadera
 9. Men frukten vi köper är ju oxå det flesta komna från andra länder och besprutade så jag vet inte om det är bättre att köpa det i miljösyfte ;-)
  Men det är minst lika vackert att dekorera med och så kan man ju äta det :-)

  Ha en fin kväll..

  Kram Mia

  SvaraRadera