fredag 31 december 2010

Sammanfattning av maj - augusti 2010

Jag hoppas att ni fick en underbar nyårsafton med allt vad det innebär! Vi tog det väääldigt lugnt igår och knoppade in någon gång runt 22.30. Underbart att vakna till ett nytt år med nya möjligheter!

Här fortsätter så min årskrönika...

Underbara sköna maj! Den vackraste av månader om du frågar mig... Allt är krispigt grönt och när sedan syrenerna blommar övergår våren i sommar som genom ett trollslag!I trädgården rådde full koncentration då vi äntligen påbörjade bygget av vår köksträdgård. Odlingslådor kom på plats och tegel krossades för kung och fosterland ;0). Det är så skönt att arbeta med kroppen ordentligt efter att man har en stillasittande vinter bakom sig.Juni stod så trädgården i full blom och äntligen kunde man börja njuta av allt arbete man lagt ner under våren.För mig innebar juni att en dröm plötsligt började bli verklighet. Min stackars man slet som ett djur för att få vårt vackra växthus klart så tomater och annat kunde flytta in. Jag kan fortfarande knappt förstå att det är sant att det står där när jag tittar ut genom fönstret när jag vaknar på morgonen...I Juli fick vi finbesök då Anna och Carina kom för att göra ett reportage från vårt hem. I vår och sommar kommer dessa i tryck i Aftonbladet och i tidningen Drömhem och trädgård. Ni kan ju tänka er att vi är en aning förväntansfulla! :0)Det var minsann inte bara vi som uppskattade växthuset. Tomater, paprika, gyllenbär, citron, oliv och fikon växte så det knakade...


Augusti... Skördemånaden framför andra! Jag tror inte vi behövde köpa grönsaker en enda gång under sommaren-hösten. Att bara behöva gå ut i sin trädgård och plocka ihop middagen är en helt fantastisk upplevelse!Som jag bakade bröd under den här perioden. Surdegslimpor, ciabatta, lantbröd och mycket mer.
Anna

13 kommentarer:

 1. God fortsättning!
  Förstår att du fick en lugn nyårsafton.
  Känner mig en aning trött idag,blev en sen nyårsnatt. Vi hade ett trevligt nyårsfirande hos goda vänner i Lidköping. Några timmar innan tolvslaget så slog regnet mot rutorna men till tolvslaget och då alla raketer skulle avfyras hade det klarnat upp och det blev ett bra slut och en bra början på nyårsnatten med stjärnhimmel.
  Önskar dig en bra nyårsdag och visst skall det bli härligt att vi snart kan njuta i våra trädgårdar igen av blommor och värme.
  Kram Raina

  SvaraRadera
 2. Så underbara bilder...
  Jag förstår att du är lycklig för ditt växthus, alla kvinnors dröm du vet ;)
  Ska bli spännande att läsa om reportaget i sommar.
  Ha ett bra nytt bloggår,
  vi ses ;)
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 3. Hej Anna och varmt, stort tack för all fantastisk inspiration och allt jag lärt mig, fått reda på etc. genom din underbara blogg!!! Alldeles särskilt tack också för den fina pläden jag vann och de fina babyplädarna du sydde åt mig:)
  Nu önskar jag dig det bästa av allt det bästa under 2011!!!!
  Kram, Charlotta

  SvaraRadera
 4. Hej fina du! Så roligt att få se hela året i en sammanfattning. Dina bilder är så otroligt vackra. Blir alltid så inspirerad av att kika in hos dig. Ja, jag vet.. jag har tjatat om det tidigare.. ;) Förstår att du längtar tills artiklarna kommer. :)
  Massa kramar och önskningar om det toppenår!
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 5. Kan knappt vänta jag heller! Har nyligen upptäckt din blogg, behöver tips och inspiration till min blivande köksträdgård, hos dej verkar det finnas i mängder! Vilken köksträdgård, så finurliga lösningar, gillar också ditt sätt att återbruka!
  Ha ett riktigt gott bloggår nu och lycka till med bebben!
  Eija

  SvaraRadera
 6. Gott nytt år på dej, Anna!
  Vilket underbart köksland ni anlade förra året, - jag förstår helt plötsligt varför du längtar till odlingssäsongen! Very inspiring!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej vännen!
  Fantastiska bilder från ditt härliga bloggår.
  Här var nyårsafton också lugn och skön med god middag, lite raketer och mys med familjen.
  M. blev magsjuk kvällen innan men var bättre igen, men vi stannade hemma från vännerna som vi skulle firat med.
  Hoppas ni har en mysig dag!
  Vi har varit en promenad/kälktur i skogen och är nu ganska slappa i väntan på middagen.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Låter som en skön nyår ändå. Vi stod på en balkong och drack mouserande bubbel, kom hem vid 02:00...lite seg i dag. Har en liten rast här på jobbet så då passade jag på att kika in hos dig. Förstår att det blir skönt när bebisen kommer ut (eller när den har kommit ut:)

  Härlig bildkavalkad, tänk så mycket man hinner med på ett år ändå. Blir spännande när vi ser våra hem i tryck.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Oj, vad jag längtar till våren när jag ser dina fantastiska bilder! Länge sen jag var här, måste läsa ikapp lite!
  G
  ott Nytt År förresten!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. Härligga sommar bilder.
  Ha en fin fortsätting på det nya året.
  kram
  Hanan

  SvaraRadera
 11. Åh, nu längtar man till sommaren efter att ha sett dina bilder!

  Önskar dig en bra början på det nya året!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Gott Nytt År!!

  Önskar dig ett riktigt givande och glädjefyllt 2011!!

  Så fina bilder du visar från årets varma månader, kul med en återblick!

  Kramar Bella

  SvaraRadera