måndag 8 november 2010

Pyssel för små och stora barn...

Det är inte sådär jätteenkelt att hitta på pyssel som passar en tvååring såväl som en femåring. Att leka med lera fungerar men det blir tråkigt i längden (och vääääldigt skräpigt). Lille Bo älskar att pilla in pinnar i små hål så ni kan ju tänka er att göra små djur av kastanjer och tändstickor var en hit! Även de lite äldre barnen tyckte det var ruskigt roligt eftersom bara fantasin satte gränser för vad det kunde bli. Spindlar, snögubbar, hästar, myror och tja... vet inte vad det var Bo gjorde men många kreationer blev det! Allt som behövs är kastanjer, en syl och tändstickor.Vi är inne på den fjärde sjukveckan här och snart är det inte bara barnen som klättrar på väggarna ;0). Mer pyssel som lämpar sig för barn mellan 2 och 5 år mottages tacksamt! (Måste såklart gå att genomföra inomhus eftersom minstingen har feber och alla är drabbade av en hemsk hosta...)

Anna

9 kommentarer:

 1. Hej Anna.
  Nej va trist! Det är så jobbigt att vara så mycket sjuka hela tiden! Jag brukar täcka bordet med plast, ungarna med förkläden och så går vi lös med vattenfärg, papper, lim, toalett rullar och glasspinnar! Det kan bli vad som helst och barnen älskar det!!

  Krya på er nu.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 2. Usch vad trist,men du var det inte med julpyssel saker i Ö&B,s reklam blad som kom nu. Garntomtar och annat kul. Annars kan ni ju göra sådana där Domherrar till julgranen av virat garn. Runt en pappskiva med hål i mitten.

  SvaraRadera
 3. Det är sjukstuga här hemma med, det verkar aldrig vilja ge med sig. Sen tar det bara om coh om igen.

  Kram och krya på er

  SvaraRadera
 4. När mina barn var små gjorde vi trolldegshalsband. Små kulor med hål som , målas,torkas och träs på snöre.
  Det går åxå att googla på klippdockor å skriva ut.
  Det går åxå att göra ett minilandskap av aluminiumfolie, det älskade mina grabbar. Robotvärlden...
  Roligt att de har en mamma som bryr ssig, det är guld värt.
  Kram på dej,
  ullamaria

  SvaraRadera
 5. Usch och fy, det måste vara oerhört tröttsamt! Tyvärr är jag inte bra på barnpyssel!
  Krya på er, kramar

  SvaraRadera
 6. Fy 17!
  Riv ut tidningspapper i mindre bitar för att sen klistra dem på ett annat papper,till ett ♥ kanske.


  Krya på Er.
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 7. Varför inte passa på att titta i leksakskataloger och göra önskelistor till tomten, eller egna julkort med tomtar på med bomullskägg etc och luvor i rött tyg....mkt tyg, färg, papper, bilder och lim och saxar brukar vara lösning på det mesta för stora som små barn(vuxna)...kramis och krya på er hälsningar från mig/semlan

  SvaraRadera
 8. Vilket kul pyssel för alla åldrar :-)

  Hoppas ni snart är friska..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 9. Vad trist att ni är sjuka. Plutten hade hög feber igår, men är bättre idag. Har du varit inne på bloggen Beas Barnsligheter?Där finns massor med kul barnpysseltips.

  Krya på er!

  Kram M

  SvaraRadera