onsdag 10 november 2010

Ett rådjur på väggen...

Men först behöver jag er hjälp!

Jag tycker att det ser så tomt ut ovanför barnens lekhörna... Jag har försökt med de tavlor vi har men det ser bara ynkligt ut eftersom det är väldigt högt i tak just här. Vi skulle verkligen behöva mer förvaring men jag har faktiskt ingen aning om hur jag skulle kunna utnyttja hörnet på bästa sätt. Idéer mottages tacksamt!

Nu till rådjuret...
Det här rådjurs huvudet är faktiskt den inredningsdetalj jag tycker bäst om i vårt hus. Synd att inte Niklas är jägare för jag skulle väldigt gärna ha ett älghorn över dörren i stället... Då kanske det inte skulle se så tomt ut på den höga väggen ;0)

Mannen som sköt rådjuret var tydligen en riktigt hemsk karl. Han blev dömd för mord på sin egen fru som han kallblodigt hade skjutit ihjäl... Det ger historien liv på något vis när rådjuret hänger där ovanför dörren och övervakar oss och påminner om förfäders missgärningar.Anna

4 kommentarer:

 1. Gomorron i sjukstugan!
  Stackare som fortfarande är dåliga. Det har en förmåga att gå runt, runt bland barnen, och här är vi heller inte friska ännu. M. är på sjukstugan nu med en vrålförkyld Tilda som nu också fått stora konstiga utslag i ansiktet och på ryggen, stackarn.
  Ni har det fantastiskt fint, och rådjuret ger en så härlig känsla.
  Hoppas att ni får en mysig pysseldag och att alla snart är på benen igen.
  Stor kram Lotta

  SvaraRadera
 2. usch vilken hemsk historia om jägaren...hujedamej...Kan du inte göra en egen stor tavla i tyg på en trästomme och hänga över barnens saker. i nått som matchar i färg med övriga rummet...kramis semlan

  SvaraRadera
 3. Rådjurshuvudet är fräckt! Jag var lite sugen på att bjuda in ett vi såg på auktion nyss men det kräver en viss takhöjd för att funka och det har inte vi.

  Mitt tips för hörnet:

  Jag tror att det skulle göra jättemycket stilmässigt om du målade de vackra dubbeldörrarna så att de blir mer framträdande (jag är en sucker för grön umbra till exempel, en svagr grågrön nyans vanlig på innerdörrar) och så bara hänger en vimpelrad med tygvimplat halvägs upp tvärs över hörnet och några krokbrädor i barnhöjd där lite saker kan hänga.

  Tavlor i hörn är svårt,det förändrar lätt balansen i hela rummet.

  SvaraRadera
 4. Fy en sån historia...
  Väggen kan du ju pryda med lapptäcken som kan bytas ut efterfand, gör som i usa, gör en historia på dem.
  Annars tycker jag det är fint som det är, man måste inte ha saker på alla väggar det är rätt skönt att ha det "tomt" på vissa väggar..
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera