tisdag 9 november 2010

Lite inspiration till bygget?

Många med mig drömmer om det perfekta pepparkakshuset, men med tre barn som också vill hjälpa till är det svårt att få sin vilja igenom... :0) Förra året gjorde jag helt sonika så att jag bakade små pepparkakshus till barnen att dekorera och så fick jag i lugn och ro pyssla med mitt hus.

Det finns en bok som jag tyvärr inte själv har fått fatt i som tydligen ska ge väldigt mycket bra tips och råd (samt ritningar) om man vill göra ett hus i lite mer avancerad design.Tänk om man kanske skulle ta och försöka göra ett hus med tinnar och torn... Blir så sugen när jag ser alla inspirerande bilder på nätet! Någon borde dra igång en tävling i bloggvärlden om det finaste pepparkakshuset. Det kryllar ju av kreativa människor där ute! ;0)


Bilder lånade från nätet...

Ni får ursäkta bildkvalitén men dessa bilder tog jag förra året med min inte allt för avancerade kamera... Jag gjorde ritningarna till husen själv och jag måste erkänna att det var en aning roligare än att bara foga ihop ett köpt hus.Anna

14 kommentarer:

 1. Pepparkakshus blir man aldrig för stor för att njuta av! Tänk om jag skulle få "tummarna ur" och ge mig på att baka ett eget i år... En kopia av det egna huset, kanske?
  Vi får se, - tack för inspirationen iallafall!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Härliga pepparkakshus! Tänker varje år att jag ska göra ett "fint" och ett med barnen, men det slutar alltid med att vi bara hinner med ett. Gissa vilket...

  Tappar bort din blogg med jämna mellanrum - nu lägger jag till dig på min lista så att jag kan komma tillbaka!

  kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara pepparkakshus! För fina för att ätas ju! Underbara bilder i alla fall! Ha en trevlig kväll!½ Kram Nina

  SvaraRadera
 4. Fina pepparkakshus. Förra året skulle jag göra mig till och fixa ett eget hus. Men då brände jag mig på de varma sockret. Vilket inte var så bra. Jag tappade allt jag hade i händerna och huset går sönder. Men frågan är ifall man kan limma ihop det på något annat sätt?! Och slippa det varma sockret.

  Ha en bra dag!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Förra året gjorde maken och yngsta dottern en julpepparkakskyrka. Jag borde ju hitta på något bra projekt i år också :)Jag får nog börja söka efter lite ideér.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Dessa tips tackar jag för, har beställ den från biblioteket och får den till veckan. Nu ska här byggas en hel by

  Kram

  SvaraRadera
 7. Roligt!

  Själv byggde jag kaknästornet för två år sedan. Jag dekorerade det med rosa kristyr, silverkulor och glitter. Pilligt!

  SvaraRadera
 8. Hej,
  vad mysigt det ska bli med allt jul-&adventspyssel!

  Fina hus ni gjorde!
  Vårt blev raserat av Sune-kanin förra året, han fick smak för glasyr och pepparkaka...

  Må gott i snön,
  kram
  Jessica

  SvaraRadera
 9. Hej! Då vi har ritning på vårat hus så ska vi i år försöka göra en kopia av det. I övrigt brukar vi göra pepparkakshuset/husen först och SEDAN bestämma vad de ser ut som...det har blivit allt från villavillekulla till Eifeltornet:)
  Lycka till.

  SvaraRadera
 10. Jag har en kompis som gör ett pepparkakshus vart år och gärna en kopia från ett riktigt hus, tex stadshuset, någon kyrka osv.. Sen plåtar hon det och det blir årets julkort var år :-)

  Jag klarar knappt att få ihop en byggsats man köper så kah håller mig till att titta på andras ;-)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 11. Hej vännen!
  Vilka underbara pepparkakshus. Sååå roligt att designa, bygga och dekorera. Får se om det blir tid för det i år, men väldigt sugen blir man.
  Ta hand om dig!
  Varm kram Lotta

  SvaraRadera
 12. Oj vilka fina skapelser! Kul idé det där med tävlingen... Många år sedan jag gjorde ett pepparkakshus men du inspirerade mig nu.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 13. här bakas det peparkakshus varje år, dock inte så tjusiga då barnen ska vara med och ganera*ler kramis semlan

  SvaraRadera