lördag 30 oktober 2010

Äntligen!

Som jag har letat efter en tekanna som uppfyller alla mina krav! Antingen har färgen inte passat ihop med våra tekoppar från Indiska, eller så har de varit fel design på dem, eller så rymmer de för lite te... Jag hade nästan gett upp hoppet om att hitta "min" tekanna när den plötsligt stod där!

Ni kan tänka er lyckan! Jag skojar inte om jag säger att jag har letat i över två år... Vi har till och med limmat ihop dem gamla tekannan vi redan hade eftersom den i alla fall hade rätt form och färg, (även om den bara rymde en liter...).Kannan kommer från Stelkompagniet och var dessutom inte allt för dyr. Några hundralappar fick jag ge för en perfekt kanna med perfekt form och perfekt färg. Kan det bli bättre?

Barnen har så smått börjat uppskatta te och ni kan ju tänka er hur mycket som kommer att gå åt i en familj med fem (snart sex) personer. ;0)Ni kanske inte är dunderintresserade av det här men då ska ni veta att det är inte jag heller egentligen... Veckorna sniglar sig fram och krämporna hopar sig! Tänkte ändå visa hur stor den lilla parveln i magen är.

v. 28


Om barnet: 35-38 cm långt. Ca 1 000 gram. Barnets hjärtverksamhet kan öka när modern pratar. Barnet har tiodubblat sin vikt de sista 11 veckorna.

(Informationen och bilden kommer från gravidguiden.se)

Jag hade i min enfald hoppats på att det här barnet skulle bli lite lugnare än lille Bo men med tanke på discodansen i magen så verkar det inte bli så.

Vi fick för övrigt ta en liten tripp till barnakuten igen igår natt... Falsk krupp och inhalering av adrenalin och så var han som ny sedan. Adrenalin har ju även en annan skojig effekt förutom att man plötligt kan andas igen. Han somnade inte på några timmar sedan vi kommit hem och pratade om både det ena och det andra i adrenalinrusets efterverkningar... Det är en trött mor och far som bullar upp inför Matildas födelsedag. Ponnyridning, Barbietårta och ballonger i massor. Kan inte gå fel... eller?

Ha nu en lugn och skön lördag ni som kan!

Anna

6 kommentarer:

 1. Härligt med bebisar. Nu väntar jag tills jag får mysa med barnbarn....har gjort mitt när det gäller barnafödandet. Har 4 st gullepluttar =)

  Glöm inte att vila mellan varven

  kramar @nette

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Visst är det gott med te, och att ha hittat den rätta kannan gör det ju ännu mysigare med testunderna.
  Stackare att få åka in mitt i natten. De där har vi varit med om flera gånger. Numera har vi inhalator och medicin hemma som man kan ta så fort man märker tendens till krupp. Fick upp i natt och hämta den då V. åkt på en rejäl förkylning igen med ögoninflammation och hosta. Typiskt höst....
  Hoppas att ni får en bra dag och att M. får ett riktigt mysigt kalas!
  Stor kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Som teälskare förstår jag precis hur du känner för tekannan. Tyvärr är det mest jag som dricker te här hemma men när det kommer någon så gör jga gärna i kanna (har en större och en mindre). Min mamma har en tekanna som har varit mormor o morfars. Den har samma modell som den du visar men den är mörk, nästintill svart. Den hoppas jag på att få ta över någon gång i framtiden.
  När jag dricker själv så blir det tekula i muggen bara men aldrig aldrig påste, nä, löste ska det vara.
  Ha en bra dag o lycka till med kalaset!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tekanna! Tyvärr är det bara jag i min stora familj som dricker te så någon stor tekanna behövs inte här.
  Hoppas födelsedagsfirandet går fint idag nu. ;)

  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 5. Hej,,Jag dricker inte te,men jag älskar tekannor och annat som hör till,,formen tycker jag om..Dofter av te så många o verkar så gott,,men nej jag kan inte är en kaffe moster..Köper ett te till min mamma o svärmor varje jul det doftar så gott som om nån bakat kakor,,Så i år ska jag köpa lite till mig själv också o lägga i en skål bara för doften..kram till resten av dagen..Susanne

  SvaraRadera
 6. Det er altid noe som skjer når man har barn, men jeg er svært takknemlig for adrenalin - har tre barn alle har falsk krupp i ulike ordninger gjennom året, og adrenalin er helten vår...
  Nytt barn blir spennende...
  Håper bursdagen blir super og at dere får en god natt med søvn kommende natt...
  Hilde

  SvaraRadera