måndag 2 augusti 2010

Jag blir så glad när det regnar!

Jag måste säga att jag inte lider av att det regnar eftersom jag då smyger in i torpet, tänder en brasa i vedspisen och syr av hjärtans lust! Det finns inget mer underbart än att höra knastret från brasan och regnet som piskar mot rutorna. Det gäller att göra det bästa av situationen. ;0)Det här täcket är mitt nytillskott till butiken. Det passar en enkelsäng eller som här som filt över fotänden på en dubbelsäng. När vädret är som det är så känner jag för att sy i lite dova färger. Linne och mörkt rött ger en känsla av fransk lantstil och jag kan se täcket på en svart antik järnsäng... Kan inte ni det?
Gå in i min butik så får ni mer info om täcket...

Det finns fler som trivs i regnet... Gurka, pumpa och zuccini växer så det knakar! Jag läste på odla.nu att man inte ska göra något åt pumpans tillväxt eftersom bladen ger näring till pumporna men snart har jag inget val! Den stora pumpan håller på att ta över hela köksträdgården och tar nog minst upp en 10-15kvm nu. Vilken växtkraft!Gurkorna verkar inte heller klaga... Jag satte tre olika sorters gurka i våras men barnen var hjälpsamma och flyttade runt skyltarna så nu har jag ingen aning om vad som är vad. Nå väl, jag vet ju att det är gurka i alla fall...Majsen överlevde snigelangrepp och vårkylan med den äran. Snart är det dags att skörda den första majskolven. Som jag längtar!Mitt klimattips för dagen blir att frysa in mjölk, grädde eller creme frache som gått ut. Det går nämligen utmärkt att använda dessa produkter i såser eller grytor. På så vis behöver man inte slänga mejeriprodukter som påverkar miljön genom höga koldioxidutsläpp.

Trevlig måndag!

Kram

Anna

11 kommentarer:

 1. Underbart fina överkast du syr..... vilket arbete :-)

  Ha en bra start på veckan
  Kram Bittan

  SvaraRadera
 2. Vilka bilder!:) Har aldrig tänkt på att frysa in mjölkprodukter, bra tips. Har för första gången gurka på G. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att den ska må bäst. Men den står i söderläge och får mycket vatten, hoppas det räcker. Tjingeling!

  SvaraRadera
 3. Bra miljötips du kommer med, jag brukar faktiskt frysa in grädde som har gått ut. Farmor lärde mig det och det går utmärkt att använda sen. Men vill man inte frysa kan man baka på gammal grädde, mjuk pepparkaka blir bättre om grädden är lite sur faktiskt.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket vackert täcke du sytt! Det låter helt underbart att kunna smyga in i torpet och bara må bra. Lyckliga du! =0)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Underbart lapptäcke du sytt. Det blev så vackert med lite dova färger. Ha det gott! i ditt lilla mysiga sy-torp.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Vilka pumpor du får!!! Du ska göra massor av goda pumpasoppor sen! :)

  Gurka som gurka, du har rätt, men vore kul att veta vilken sort var bäst/enklast/rikast osv... Men strunt samma - så samma 3 nästa vår bara :)

  Tipset var bra! Jag brukar aldrig frysa nåt, förutom köttet och fisken som ska tillagas sen... Jag bara glömmer vad jag har i frysen, s inte är jag användare av frysen överhuvudtaget...8)

  Om du vill och tycker om mynta - ta två plantor och sätt dem vid korta sidan av en rabatt - till hösten blir hela rabatten (inte på 10 meter inte) full med doftande kraftiga plantor!!! Jag satt 3 plantor och var tvungen att plantera om jordgubbar som fanns nära myntan... Den håll på att "strypa" alla! Rosmarin syns knappt där i lådan 8)

  många kramar/Olg@

  SvaraRadera
 7. Vackert överkast du sytt o vilka härliga grönsaker du har ,Ha det bra Nette

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!
  Mysigt att sitta där ute och sy, skönt att kunna gå liksom "hemifrån" för att sy. Kan mycket väl tänka mig det överkastet på en järnsäng, fast på min Mio säng också:)
  Det växer verkligen hos dig. Lycka att ha så mycket gosaker att skörda. Ja det är ett riktigt projekt vi har dragit igång. Så skönt att min far och bror jobbar med bland annat sånt här och så blir det ju inte så dyrt:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Vad du är duktig!
  Både på att sy och odla.
  Majs glömde jag iår det är så gott med egen.
  Det blir nya nästa år.
  ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 10. underbart med egenskördade grönsaker och vilket underbart täcke du sytt...kramis semlan

  SvaraRadera