lördag 26 juni 2010

Var går gränsen?

När jag kan skörda från min köksträdgård känner jag mig rik! Igår åt vi den första färskpotatisen och den smakade såklart underbart... ;0)
Såhär i början av sommaren när det inte finns så mycket att skörda känns det som om man har odlat på tok för lite, men på sensommaren vet jag att vi kommer att drunkna i all mat.Det blev en underbar midsommar för hela familjen (med helt perfekt väder ska tilläggas). De bästa festligheterna är de man inte har så mycket krav på. Julen blir lätt fylld med traditioner och måsten medans påsk och midsommar inte alls är så kravfyllt. Kanske är det därför jag älskar dessa högtider mest!Var går egentligen gränsen för när något inte längre är charmigt slitet? Jag var i full fart med att skrapa bort all gammal löst sittande färg från det gamla trädgårdsbordet för att måla om det.Då slog det mig... Jag kommer aldrig att kunna få ett nytt bord att se såhär gammalt ut, men målar jag detta bord ser det nytt ut. Hmmmm...

Träet i bordet är fint så min tanke är att jag ska skura av det med såpa. Ni kanske misstänker vart bordet ska få stå... ;0)
Japp, växthuset!Pionerna blommar så vackert just nu och vilken doft! Visst är det väll så att de man bara får njuta av en kort stund uppskattas såååå mycket mer.Trevlig helg på er!

Kram

Anna

13 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Jag håller med dej om alla måsten kring Julen, men midsommar är på ett annat sätt!
  Underbart trädgårdsbord, jag tycker du valde rätt att låta det vara som det är, så charmigt!
  Hoppas du och din familj får en bra fortsättning på helgen!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 2. Hej, hej!

  Bordet är fint som det är, behåll det så, om du ångrar dig kan du ju alltid måla det senare - att göra tvärt om är ju betydlig svårare.

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Så lik mig är du, känn det som ;0) Jag skulle också låta bli måla sådan skönhet!!! :0)

  Du frågade om hammocken... *viskar* tradera... :0)

  flera säljare har den modell, hos Kranis4008 finns det billigast. Om ingen annan kommer att buda på, förstås ;0) Runt 1500 är snittpriset.

  Hoppas att du hade en kanon midsommarafton! Det hade vi!

  kramar/Olg@

  SvaraRadera
 4. Jaså du har redan skördat... här finns inte mycket att skörda ännu. Väntar o väntar. Men det blev sill o potatis i alla fall (dock från Lidl:(, men ändå). Troligen har jag sått för sent. Allt är på gång, så snart har vi precis som du skriver MYCKET att skörda.
  Inte ens mina pioner blommar ännu. Står i full knopp o väntar på värmeböljan nästa vecka:D

  Vackert med slitet o ålderdomligt. Hellre det än modernt o själlöst.

  KRAM
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. JAg håller med dig, midsommar är mer lagon och ställer inte en massa krav. När vi träffar vänner denna härliga dag kör vi knytkalas och då behöver ingen känna att man ska stå i köket hela dagen..

  Ha det bäst
  Kram anna

  SvaraRadera
 6. Bordet är underbart som det är..tycker du gör helt rätt. Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Grattis till härlig skörd! Bordet är fantastiskt vackert och som någon anna här påpekade, det går alltid att måla när man tröttnat:)
  Charlotta

  SvaraRadera
 8. Bordet är vackert, behåll det så tills det måste målas om. Är trät friskt och bra kan du ha det så några år. Kommer och bli som ett smycke i växthuset. Hör att ni haft en fin midsommar också, det är skönt
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 9. Hoppas att du haft en härlig midsommarhelg!!
  Kram!!

  SvaraRadera
 10. Snyggast som det är på bilden, sååå charmigt när den ser så nött ut!
  Skulle mer än gärna hitta ett bord som detta :0)
  Kram/Sofia

  SvaraRadera
 11. Gränsen är inte nådd! Skall det stå i växthuset, låt det vara! Underbart!

  Åh så härliga primörer...färskpotatis...mmm. Kommer ihåg när jag var ute och hämtade det med pappa när jag var liten. Det vaar som att leta gild *fniss*. tänk att hitta små alldeles perfekta potatisar i jorden!

  Zetas, när?!

  Kram!
  A

  SvaraRadera
 12. JAg tror att vi alla är överens!! Bordet är vackert som det är! Märkt av tiden på ett charmigt sätt som ett nytt bord aldrig kan bjuda på. Hoppas du får många härliga stunder vid det! Kram Helena

  SvaraRadera
 13. Bästa, värsta lyxen med egenodlad mat! Det ser så gott ut på bilderna.
  Jag har också undrat var gränsen för chict går när det gäller gamla möbler.......var går den?
  Vilken fin pion!
  Agneta kramar

  SvaraRadera