tisdag 22 juni 2010

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinne...

Igår hade vi en helt fantastisk dag då vi först besökte Vallby Friluftsmuseum där vi hade picknick, tittade på djuren och handlade karameller i den gamla handelsboden som finns där. Barnen var sååååå nöjda och jag med! Vilken rikedom det är att få ha barn!





På vägen hem åkte vi förbi djuraffären och tittade på kaniner...

Här har ni våra nya familjemedlemmar...

Stampe...

Och Jocke...


Tänk vilken bra skola det är för barn att ha djur. De lär sig att visa hänsyn, vara mjuk i händerna, ta hand om, inte skrika eller tala för högt och sist men inte minst att älska! Alla barn borde få ha åtminstone en liten mus att vårda och ta hand om.

Man respekterar det som blir konkret för en.

Av samma anledning tycker jag att det är viktigt att barn får resa, se andra kulturer och få en chans att sätta sig in i hur andra människor lever. För oss har den sista biten i pusslet inte varit möjlig än så länge men vi jobbar på det.

Ta hand om er och njut av era barn/barnbarn!

Kram

Anna

12 kommentarer:

  1. Du har så söta rara barn, härligt att de fått kaniner. Det första sonen sa när han började prata var vovve! Och det fortsatte han med tills vi skaffade hund. Barn och djur hör ihop, dom lär sig mycket på det också.
    Nu ska jag snart åka till jobbet, ska leta efter ett sittbadkar i zink först.
    Ha en solig dag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt med picknick, maten smakar alltid lite bättre då:) Vad mysigt ni såg ut att ha det.
    Och kaninerna är ju jättesöta, dom blir nog bortskämda;)
    Ha en bra dag. Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Åh så mysigt ni verkade ha haft!
    Det är sån härlig miljö,på Vallby!
    Förstår om ni var nöjda med utflykten!
    Underbara somriga bilder!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  4. Älskar dessa småställen där det finns lagoma djur för små barn! Vi har Torekällberget som ligger i vår närmaste stad :)

    Mina barn är stora nu..o inga barnbarn på intågande ännu..men brorssönerna skall jag njuta av :)!!

    Ha en riktigt fin, solig dag!!

    Kramis Sanne!!

    SvaraRadera
  5. Hejsan!

    vilket mysigt inlägg..jag njuter oxå fast med stora barn..men dom är aldrig förstora för att krama lilla mamma & där kan dom få känna sig små en liten stund..underbart med djur...just nu letar jag efter min katt som är tolv år..hon har varit borta en månad nu..men i dag tror ja jag vet hos vem hon är..så tålamod.. vänta.. hoppas på att de är hon..

    Ha en skön dag
    kram wivi

    SvaraRadera
  6. Så fina barn, och jag håller med om det där med djuren. Vi har alltid haft katt. Men här på Skogslyckan räcker det bara att titta ut genom fönstren så står det alltid rådjur, harar,älgar eller rävar, underbart att bo så...
    Kramar Pia

    SvaraRadera
  7. Ja man känner verkligen sig lyckligt lottad över att fått barn. De är ens allt.
    Våra grannar har en kanin som heter Stampe, populärt namn och dina var så söta..
    Maila dig ikväll
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  8. Du har så rätt, du kloka! :-)
    Har alltid haft katt, och skaffade även hund för 5 år sen. Största anledningen var barnen, att de skulle få sällskap när de kom hem från skolan och det var flera timmar kvar tills vi föräldrar kom hem. Sällskap, närhet, kärlek, promenader, ansvar.... Allt detta är bra för barnen! Sen tänkte jag väl också att det skulle vara bra för mig, att jag skulle ta fler och längre promenader... Hmmm... Blev väl inte så mkt av det... Men Tintin är med mig ute i trädgården i alla fall!
    Stor kram! /Marie

    SvaraRadera
  9. Halloj vännen!
    Du är såå klok. Håller med om att de värdefullaste vi kan ge våra barn är tillgång till djur och natur och de härliga livet på landet. Såå söta Stampe & Jocke är. Hos oss bor Mimmi & Nina kanin, och kattbrorsorna Tiger & Findus. Önskar er en riktigt mysig midsommar!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Vi har också haft en Jocke när barnen var små :)
    Håller med om att det är jätteviktigt att ta sig tid för sina barn. De är ju det bästa vi har!

    SvaraRadera
  11. Vilket härligt inlägg! Och vi hade också en kanin som hette Stampe. Han var faktiskt den siste, i en skara av bortåt 7-8 kaniner genom åren. Håller verkligen med om hur viktigt det är att barn får växa upp bland djur:)
    Ha det midsommargott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  12. härligt! Vi jobbar åt samma riktning med våra barn och vi har heller inte haft förmånen att ta dem till andra länder...än...kram semlan

    SvaraRadera