lördag 15 maj 2010

Förlåt!

Solen sken idag och vi har haft gäster så då hinner man inte alltid med att sitta och blogga som man har tänkt.

Jag har länge tänkt göra en rejäl trädgårdskompost här hemma men har inte riktigt vetat hur jag skulle gå tillväga. När jag byggde staketet till hönsen fick jag en snilleblixt! Såklart skulle jag göra den i störar! Snyggt, gratis och enkelt... kan det bli bättre?





Tyvärr blev den ju full på en gång så jag får se till att bygga en till... Tur att det var så enkelt! Om ni vill ha steg för steg beskrivning på hur man gör och dessutom lite kompostkunskap så är det bara att skriva upp sig för mitt nyhetsbrev. För att hinna få det här brevet så måste du ha mailat mig inom 3 dagar. Min mailadress är anna_forslund@live.se.


Hönsen får springa runt en del fritt här hemma nu. Förhoppningen är att en och annan snigel ska slinka ner men jag misstänker att det främst är maskarna som ryker... Det kan ju inte skada i alla fall! De gödslar där de går och pickar och som belöning får vi ägg med knallgul gula. Gör man en sockerkaka på dessa ägg ser det nästan ut som om man har haft saffran i smeten. Det ni!



Lite fler "städbuketter" tänkte jag bjuda er på också!




Visst är de här pyttesmå narcisserna söta. De gör sig så fint ihop med ormöga som jag också har i min trädgård. Lite synd är det allt om dessa små söta blå blommor för de försvinner lite bland alla scillorna, färgen är densamma men de blommar en aning senare.



Vi hoppas på fler soliga underbara dagar! Hoppet om sommaren kom med ens tillbaka...
Kram

Anna

16 kommentarer:

  1. Så fint de blev så enkelt och snyggt för att inte tala om att gärda in hönsen med...
    Så söta små blommster...
    kram wivi

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med höns som går fritt i trädgården! Det har varit min dröm i många år, får se om det blir så någon gång. Vad duktig du är på att fixa till det i trädgården. Komposten blev kanonfin! Här eldar vi löven eller klipper ner det i gräsmattan igen, det blir för mycket för komposten. Men annat komposterar vi. Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Underbara bilder, såå härligt med höns som går fritt i trädgården. Blommorna är såå fina. Hoppas att värmen kommer till oss snart också!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Komposten var super-fin, oftast är det ju det enkla som är det snyggaste :)
    Härligt med städbuketter, gillart hi hi!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  5. Du är flitig du!
    Blev ju jättebra, vår kompost ligger i diket....fungerar bra också.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Åh jag vill med ha ägg från frigående hönor. Det blir ju precis som du säger en fantastisk gula i bakverken...är lite rädd för hönor dock, annars skulle jag haft ett par själv. Kramis semlan

    SvaraRadera
  7. Vi handlar ägg av en bonde och det är också fingula som iblan är 2 st, häftigt.
    Din kompost är jätte fin, gud vad du kan.

    HA en skön söndag
    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Vad roliga blommor du bjuder på speciellt dem rosa som ser ut som små bollar :) är ju ingen höjdare på blommor vilket du kanske märker :P

    Kram Malin

    SvaraRadera
  9. Nu är det så fint i trädgårdar med alla fina färgklickar!

    Du jobbar ju ständigt, så kul!!!

    kram, Olg@

    SvaraRadera
  10. Mmm, gillar allt dina små hönor, trampar runt så fint i er härliga trädgård! Här har vi 3000 platta kvm, kanske inte borde bygga kompost, utan lägga allt på hög istället:-) Lite kuperat skulle det ju bli tillslut!

    Ha det gott, kram Emma

    SvaraRadera
  11. Tack för nyhetsbrevet! Verkligen en kul ide du kom på! Nu ser jag fram mot nästa.
    Jag har alltid önskat att jag kunde ha höns. Men jag har ingenstans att ha dom på vintern och då blir det ju svårt. Men viken lyx, att ha egna ägg till sockerkakan. Det kallar jag livskvalitet!
    Hoppas du har en skön söndag! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  12. Men va mysigt med höns!! Bodde jag på landet skulle jag ha det. Vi har bara möjlighet till det på vårt landställe så det får väl bli när man blir pensionär
    och kan vara här ute på heltid :-P

    Kram
    Cecilia

    SvaraRadera
  13. Ser så mysigt ut. Du kan tro att vi längtar efter ett eget hus nu när sommaren knackar på. Men intet nytt på husfronten för oss =(

    Ha en skön söndagkväll!

    Kram

    Linda

    SvaraRadera
  14. Så roligt med egna höns och alltid tillgång till färska ägg.
    Ha en skön fortsättning på kvällen! Kram Kicki

    SvaraRadera
  15. hej raring :) ja mina föräldrar hade säkert tyckt det var snyggt om jag gjort något liknande hos dem ;) men det jiter jag inte en gång räcker gott och väl för mig. Måla är inte riktigt min grej haha . Jag bor ju i en egen lägenhet med min sambo så det vår tråkiga hall jag gjorde om :D angående din fråga om spegeln, den är oxå ifrån Sia hehe, ett fynd jag gjorde då glaset var helt sönder . Men det fixade vi till hos glasmästaren.

    Ha en underbar kväll

    Kram Malin

    SvaraRadera
  16. Hallojsan!

    Ja det var riktigt fiffigt..och så snyggt också!

    Ha en härlig söndag!!
    Kramis Sanne

    SvaraRadera