tisdag 20 april 2010

Sådan mor sådan dotter...

Jag är inte speciellt intresserad av mode. Sådär nu har det kommit ut *blink*. Men, och det är ett men med stora bokstäver... Kappahls Vintage stories väcker något hos mig jag inte visste fanns! Åååååh, jag vill ha allt.

Efter en eftermiddag med tre små barn på det stora varuhuset kom äntligen mannen när jag och ungarna hade satt oss med maten. Jag var iiinte så avspänd och pedagogisk efter en hel dag med gnäll från ungarna... Niklas tittade undrande på mig när jag med smått desperat röst sa att jag och Matilda skulle gå iväg och kolla på skor till henne... Ensam kvar i resturangen blev killarna i familjen och jag kunde höra Albins skrik ända borta vid lamporna ;0).



Efter uträttat ärende i skoaffären råkade vi titta in på Kappahl när vi gick förbi. Både jag och Matilda sa ååååh! Vi drogs som av en osynlig hand in i butiken och kom ut med en underbar klänning till henne. Tänk så det kan gå...



Efter lite inspiration från AnnaMaria med bloggen Ett rött monogram hittade jag äntligen "min" fågelbur. Jag har länge letat efter en vit i metall men idag när jag var in på Nisses så stod den bara där. När man minst anar det...

Pippin har fått flytta in och den bor numera i sin bur ute i äppelträdet. Tänkte att jag skulle hänga upp lite fina saker i äppelträdet nu till sommaren. Har ni saker som hänger ute och i så fall vad? Har inga riktigt bra idéer känner jag och det skulle vara roligt med lite tips. Vi brukar sitta under trädet och äta frukost på sommrarna...



Det kliar i fingrarna att få sätta igång att inreda barnens lekstuga. Den är inte helt klar ännu så jag ska bespara er från bilder på den. Lekstugan står under en enorm gammal hästkastanj och min tanke är att skapa en fantasivärld utanför stugan. Hittade dessa små djur på min shoppingtur idag och jag tror att de kan bli riktigt fint med lite gamla trädstammar och stubbar här och var. Måste bara övertala mannen att vi ska sälja den enorma plastrutchkanan som tar bort liiite av charmen. Min skräck har hela tiden varit att få en tomt full med plastleksaker som skräpar överallt. Vad har jag fått? Jo just det, plus en enorm plastrutchkana och en gungställning i knallrött och grönt. Diskret!!!!




Det var allt för idag mina vänner!

Kraaam

Anna

19 kommentarer:

  1. Hallojsan!

    ja men visst hade de söta flickklännigar,,jisses vad jag önskade att barnen var små igen!!..sökte febrilt i huvudet efter en liten flicka i släkten..men nej, bara grabbar!1..men någon granne då?..nej, bra grabbar!!

    Vilken söt fågelbur! kul att finna det man söker, speciellt om man längtat!!

    Ha det gottis!!

    Kram Sanne!!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar Kaphals vintage serie också. Jag älskar annars shopping och kläder....
    Så söt dotten blev. Visade den för min 10 åring och hon gillade den också.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Vintage hos Kappahl är ju så härlig!!! Jag köpte en tunika och det tag krafter att inte köpa los där kan jag säga ;))))

    Fin fin sötnos haft du!

    Buren var ju så nätt att man blir avundsjuk :D
    Anna Maria har mycket fin blogg och själv är fantastisk person! <3

    Kramar Olg@

    SvaraRadera
  4. Så söt hon är i nya klänningen din dotter, hon ser så rar och snäll ut. Fin fågelbur hittade du också, snyggt och ha den ute. Jag brukar ha en vit ljuskrona i metall i ett träd här ute, med lite prismor som fångar solen.
    Stor kram och en liten glad pippi hälsar...
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  5. HejHej!

    Åhhh vilken gullig Matilda med en så fin klänning (min Matilda fyller 25 på lördag). Jag har hängt upp runda järnljusbollar i min tall i Stuglivet och under dom två står ett fönster slarvigt lutande mot stammen och så två järnljusstakar rakt i gräset. Detta har varit ute hela vintern. Snygg fågelbur, ursnygg.

    Ha det bäst
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Så kul att få ett ansikte till denna blogg...
    Kappahls vintage kollektion är alldeles bedårande, vad fin stora tjejen var i klänningen...
    Själv brukar jag hänga upp en fågelholk i vår underbara höstsyren, kanske visar bilder en dag... Gillar också små ljuslyktor att tända när mörkret faller på...
    Jättefin fågelbur, de är inte så lätta att hitta.
    Trevlig kväll!
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  7. Hej! Jag gillar också Kappahls vintage kläder. Din dotter är supersöt i sin klänning.

    Jag har ett fågelbad som hänger i ett äppelträd (köpt på Zetas) och ljuslyktor. På altanen har vi ett vindspel.
    Det låter mysigt med fantasivärlden vid lekstugan!!

    Ha det gott. Kram

    SvaraRadera
  8. Ohh så söt Mathilda blev i sin fina klänning.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Hon ser så lycklig ut i sin underbart söta klänning.
    Kram annika

    SvaraRadera
  10. Jaa den kollektionen är verkligen vacker. I julas hade dom så vackra småbarnskläder att man velat kläcka fram en liten på momangen:)
    Vad glad jag blev över din kommentar, att mitt inlägg gjorde dej glad i kroppen!
    Jag hänger gärna saker i träden. Till julen röda julgranskulor-ursnyggt! På sommaren en "festkrans" gjord av en ring med lakans- och spetsremsor-fladdrar fint i vinden, eller ljuslyktor eller udda kaffekoppar.... Möjligheterna är obegränsade:)
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  11. Hej, haha du är rolig! Gillar inte du heller färgglada plastsaker:)
    Vem kom på att allt ska vara så färgglatt som möjligt ? Säkert en karl, bergis färgblind också.

    Mina barn är inte så intresserade av lekstugan längre , tyvärr :)
    Nästa år ska vi sälja den...

    Hoppas du får en lugn och skön onsdag (kan behövas efter din dag menar jag )
    Kram Jessica

    SvaraRadera
  12. Godkväll åh sån söt klänning din lilla dotter fått!
    Hoppas du får en fin vecka!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  13. Kappahls har jag inte handlat på på länge, men när jag såg vintage kläderna så kunde jag inte låta bli jag iheller. Stod och höll i en likadan klänning men det blev en annan men skulle kunna köpa nästan allt...
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  14. Klänningen är ju för underbart vacker! Verkligen söt på flickan!

    Ser fram emot att få se bilder när du gjort om barnens lekstuga och camouflagemålat ;-) gungställning och rutschkana...

    Kram Outi

    SvaraRadera
  15. Hej vännen!
    Har också sett den fina klänningen, din M. blev sååå söt i den. Min M. vill tyvärr inte ha såna klänningar längre (blir 13! år till sommaren). Förstår att du längtar efter att fixa med lekstugan. Det är sååå mysigt och uppskattat att inreda för de små. Ha en fortsatt bra vecka!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  16. Så söt klänning och lilla Matilda ser väldigt nöjd ut hon med. Fin bilden blev mot de gamla dörrarna.
    Varje gång jag tittar in här längtar jag hem så jag kan börja på min att göra lista. Vi har nu varit här i 4 veckor och blir kvar i ytterligare 10 dagar.
    Så nyfiken på att få se hur barnens lilla fantasi lekhörna kommer att bli skall ta tag i vår när vi kommer hem. Vi har tyvärr också en stor rutchkana men den är i blå plast och dessutom trasig, kanske dags för tippen. Gungställningen är i trä och köpt på blocket för 200 kr ett riktigt fynd.
    Förstår precis hur det är med en trädgård full med plast leksaker jag håller också på att byta ut det mesta till trä nu så röran smälter in bättre. Kanske har ni några stubbar över till oss med? Djuren är så söta och de ser väldigt stora ut kan barnen sitta på grisen?

    Nu blev det långt men utan mail blir det, mailar dig så fort vi kommer hem.

    Kramar från Japan

    SvaraRadera
  17. Så underbart söt hon blev i sin nya klänning!! Jag tycker de är mysigt att köpa udda koppar och kaffer kannor att hänga i träden likaså gm bestick som blir som klockspel....
    Ha en bra dag
    kram wivi

    SvaraRadera
  18. Vilken söt liten tjej du har! Klänningen passade perfekt till henne!
    Fågelburen var jättefin!
    Jag hänger ljuslyktor i äppelträdet, blir så mysigt när det skymmer på sommarkvällarna!
    Ha det gott!!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  19. Åh, vilken söt klänning! Förstår varför den fick följa med hem. Men fick du inte med dig något till dig själv? I klädesväg menar jag. ;0)
    Förstår att du hittade en del annat spännande. Fågelburen är fin!
    Kramisar!

    SvaraRadera