söndag 25 april 2010

Lyckan är en egen köksträdgård.

Vad härligt det är att se saker växa. Varje dag tittar jag efter vad som har hänt i mina varmbänkar och undan för undan kan man se nya små plantor komma upp. Förra året var första året någonsin som jag lyckades odla kål så nu har jag gett mig tusan på att jag ska lyckas igen. Jag har satt vitkål, spetskål, broccoli, savoykål, brysselkål, palmkål och vanlig grönkål. Allt har kommit upp så snart börjar det bli dags för mig att gallra lite.I höstas grävde vi ur "kålgården" som jag gödslade upp med hästgödsel och torv. Jag tror att jag ska fylla på med mer jord i det landet eftersom det till största delen bestod av sten.Snart börjar det bli dags att så nästa omgång med växter i köksträdgården. I veckan ska jag så gurka, pumpa och zuccini inne. Även vissa bönor och blommor ska sås... Mina små majsplantor spränger snart sina krukor så omskolning ligger också högt upp på listan över att göra saker...

Jag hittade en artikel som ger lite tips på grönsaker som är värda att odla själv. Du hittar den om du klickar här

11 kommentarer:

 1. Gud vad du är ducktig och fy så gott det måste bli. Jag håller mig till Sparris och jordgubbat, vilken kombination eller hur??

  Ha det gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag får dåligt samvete då jag ser allt du hinner med *ler*. Vilken köksträdgård du har, rena drömmen! Tänk vad härligt att gå och plocka där sedan! Hela min helg försvann med barnaktiviteter, kalas och alpackakastrering. Jag får ta trädgården nästa helg. Tänk i slutet av nästa vecka är vi inne i maj! Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Härligt med ett kålland.
  Skicka gärna ett mejl till mig det är lättare att prats via den.
  annika@naturligating.se
  Jag har ingen utbildning som fotograf bara så du vet.
  Hörs på mejlen
  annika

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Jösses vad du odlar. Håller med Anna, du är nog lite tokig, blink! Tänk vad mycket gott du kan laga med allt du odlar sen, mums. Hoppas du också fått njuta av solen i helgen!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Klart att du ska vara med på Svenska Trädgårdsbloggar. Glöm inte att länka med bilden.

  Ha det gott
  Kram anan

  SvaraRadera
 6. Oao, va mycket läckra grönsaker. Tänk att plocka in dessa gosaker och göra en sallad eller dyl. Vardagslyx!!!

  Stora kramen

  Linda

  SvaraRadera
 7. Äntligen hemma efter en lång resa med tre trötta barn. Vi kom hem igår kväll och internet funkar inte alls, har felanmält det och hoppas att det funkar snart. Trodde att träffen var imorgon blev lite stressad när datorn inte funkade, har idag felanmällt problemet.
  Var anmäler jag mig till träffen finns det något sistadatum för det? Eftersom jag kanske inte kan komma in på nätet idag kanske du kan ringa eller smsa mig.Mitt telenummer finns på hemsidan.Lånar grannens dator lite snabbt nu.

  Visst är det kul att se hur det växer och blir grönare och grönare. Strossade runt och städade i trädgården idag och vill så gärna börja plantera nu.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Jisses vad du odlar!!..du kommer bli självförsörjande om det lyckas!!

  Majs är så gott att ha i landet..ut och skär av en kolv och koka..mums!!

  ha det bäst!!

  kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 9. psssst.. sugen på att veta vinnaren?? min tävling om ljuslyktorna är nu avslutad. Tror du kommer bli väldigt glad :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Jag är imponerad över dina odlingar, ni kommer och bli självförsörjande på allt grönt. Så fint det växer.
  Ha en fin vårvecka
  Stor kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 11. Vad glad man blir av din entusiasm över dina växter. Jag är just nu också glad och förväntansfull för jag har fått hem mitt växthus. Bilder kommer snart på min blogg. Ska bli sååå spännande...kram semlan

  SvaraRadera