torsdag 18 december 2014

Den mångsidiga rödbetan!

Rödbetor är så mycket mer än bara de inlagda betorna man äter till sin pytt i panna. 

Jag brukar baka en rödbetskaka med pepparkakskryddor och mina små älskar den. Kan vara så att den rosa glasyren hjälper till lite också. ;)



I stället för att köpa röd karamellfärg som innehåller en massa E-ämnen kan man riva rödbetor fint och sedan hälla på lite vatten. Låt dra ett tag och sila sedan av och vips har du en röd färg som kan användas till lite vad som helst.  


Häll på några droppar på pärlsockret och rör runt eller i kokos och chokladbollarna ser med ens riktigt festliga ut. 


Rödbetan är inte bara bra att ha till det mesta... den är enkel att odla också och drabbas sällan av ohyra, annat än de förbenade rådjuren då som av vissa (mig!!) lätt skulle kunna räknas in bland skadedjuren ;)


Anna

2 kommentarer:

  1. Ser smarrig ut.....och det var den väl? // Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Jag önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera