tisdag 4 februari 2014

Allt i ett jordfräs...

Nu har jag hittat den!

Jordfräsen som är allt i ett. Den gödslar, rensar ogräs, fräser och (håll i er nu) går på bioenergi!!! 

Eftersom vi inte äter kött är det inte längre intressant med en jättegris, så familjen Forslund ska bli med minigris i vår. En liten rackare som ska få göra det grisar gör bäst... bökar, och vi kommer att uppskatta det!  Nu är det slut på problem med att bryta ny mark för odlingar. 


Anna

4 kommentarer:

 1. Levande jordfräs, låter som en lysande idé! Grisar lär ju vara så intelligenta och läraktiga också. Dessutom är det trevligt att få lära känna och uppleva djur som får utlopp för sina naturliga instinkter, vilket en inomhusgris naturligtvis inte får på samma sätt i sitt lilla bås. De kan ju tex varken boa in sig eller ens vanka av och an när de ska "grisa" - ha smått.
  Jag är vegetarian sen -96 av hälsoskäl till att börja med, men det ger bonus på andra sätt också.
  Jag tror ni får mycket nöje av grisen och det ska bli roligt att följa hur det går.

  SvaraRadera
 2. Va kul! De är små och trevliga... Kanske du ska ha två för sällskap? Men de kan då lätt bli fler! Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen en ypperlig medhjälpare i trädgården. Vi hade (ja dåtid) våra två på 300kvm under förra sommaren. Nu är där prima jordbruksmark att odla för denna säsong. Och mycket kött i frysen också, för vi äter faktiskt det.
  Men jag vill ändå trycka lite extra på att ett lantrassvin bättre är anpassat för jobbet och tål lixom året runt livet ute. Men nog kommer även en minigris köra ner trynet i jorden :)Lycka till, du kommer inte bli besviken, de är urtrevliga djur. Kram Carolina. Vi planerar som bäst för en ny grishage att stängsla och i år blir de några fler.

  SvaraRadera