söndag 16 februari 2014

Ägg högt och lågt!

Ägg på höjden, bredden och tvären!

De nya hönsen värper ägg som bara värphöns kan. ;) Det är så underbart och jag känner mig rik när jag ser berget med ägg växa på köksbänken. Tänk... att man kan känna sig rik på annat än pengar! ;) 

Det känns bra att hönsen har fått en chans till ett nytt liv och igår tog jag två hönor med mig till grannen så de också ska få nyvärpta ägg. Ni må tro deras lila tupp blev lycklig! Där kommer hönsen att få det så bra som en höna bara kan drömma om. De blir handmatade med färdigskalade solrosfrön och ompysslade... De två nakna hönorna måste med all säkerhet tro att de har vandrat vidare och kommit till himmelriket. ;)

Tänk att en så sorglig historia kan få ett så lyckligt slut!


Anna

8 kommentarer:

 1. Jag vill också ha höns en dag (när jag köpt det där gamla korsvikeshuset i en liten by).
  Vad skönt att kunna rädda ett par höns och bli belönad för det. Kan tänka mig att det blir pannkakor och andra bullar nu!
  Ha en fin söndag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Vi har också hönor och de har äntligen börjat värpa igen efter vintersemestern. ger ni hönsen värpfoder?

  SvaraRadera
 3. Sockerkakor och pannkakor är ju ljuvliga! Hemägg ska det vara, annars blir det ju bara en massa som jag ska trycka i mig. Och gulan ska lysa starkare än solen :)

  SvaraRadera
 4. Charlotta: Jag ger mina höns värpfoder under vintern men på sommaren springer de omkring ute och hittar den mesta maten själv.

  SvaraRadera
 5. Så vacker bild, och så rik du är!
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 6. Ha en fin eftermiddag och kväll.
  Kram
  hanna

  SvaraRadera
 7. Ja så borde alla hönor få ha det! Måste bli extra goda ägg från dom.
  Helena.

  SvaraRadera
 8. Hej Anna! Jag hoppas du ser detta!Jag heter Ingela och är lärare för en åk1 i Boden. Två av flickorna skrev en berättelse om katter och googlade fram en bild på en kattunge som de ville ha hjälp att klistra in i sin berättelse. Genom detta kom vi in i en diskussion kring copyright och rättigheter på nätet. Jag berättade varför du skrivit ditt namn på dina bilder och att man inte får använda vad man vill från nätet. Vi kom fram till att vi iaf ville kontakta dig men hittade ingen mailadress. Vi undrar nu, är det okej för dig att dessa två tjejer använder sig av din bild på en av dina kattungar i sin berättelse?

  Mvh, Ingela, "A" och "M".

  SvaraRadera