torsdag 19 december 2013

Magkänslan...

33 år, och nej... det är ingen ålder att skryta med. 

Jag vet visserligen mer än jag gjorde när jag var 23 men med åren har jag lärt mig framförallt en sak. Ju mer jag lär mig om världen desto mer förstår jag att jag inte kan någonting. Kanske är det så med all kunskap? 

Det gångna året har inneburit en rad nya kunskaper.
Jag har lärt mig att ha tålamod, att inte låta känslorna styra mitt liv och att jag inte är beroende av någon annan. Jag har lärt mig att inte vara fullt så naiv som jag var tidigare och att lita på min magkänsla. Jag har lärt mig att alla inte vill gott men att de flesta gör så gott de kan. 

MEN
 det jag framförallt har lärt mig är att jag är modig och vågar gå min egen väg och jag skiter i vad andra tycker och tänker om saken! 

Jag drömmer om en jämlik värld där kvinnor och män har samma rättigheter. Oavsett hudfärg, ursprung eller religion. Jag drömmer om en värld där barn inte måste skolas in på förskolan vid ett års ålder därför att männen inte tar sitt ansvar! Jag ÄR feminist men jag ser inte förskolan som kvinnors räddning... 

Dåligt samvete, en känsla av att inte hinna med både hem, barn och jobb? Är det jämställdhet? 

OCH varför ser ingen att det nu är barnen som betalar priset för vår "så kallade" jämställdhet?! Vad sägs om att även männen tog sitt ansvar och gick ner i tid så att barnen slapp gå mer än heltid på förskolan från ett års ålder? 

Och kom för guds skull inte med klyschan att ni inte har råd... jag har råd! Jag har mina små hemma från förskolan på heltid de veckor jag har dem... Det har inget med tur att göra att jag har ett sådant yrke där det är möjligt. Jag har slitit som ett djur för att komma dit jag är idag! Våga ta steget och förändra! Jag är utbildad sjuksköterska men har valt att sadla om och driva eget så jag är min egen chef.

Med två personer i hushållet ser jag det nästan som ett skämt att säga att man inte har råd... Vad är det ni inte har råd med??? Bo i ett flashigt bostadsområde, ha snygga bilar, resa utomlands, gå ut och äta när ni känner för det, konsumera, konsumera, konsumera??? Jag säger inte att alla ska ha barnen hemma på heltid men nog tusan har man råd att gå ner i tid så ungarna inte behöver gå längre tid på förskolan än du är på jobbet!? 

Magkänslan var det... känns det fel, då är det troligen fel! 


Anna

4 kommentarer:

 1. Tänk vilken tur vi har som lär så länge vi lever... :) Kram!

  SvaraRadera
 2. Väl skrivet! :)
  //Hemmaförälder som njuter!

  SvaraRadera
 3. Ja det är ett val, som fungerar, ,, hos oss har min man varit den som alltid är hemma då barnen kommer från skolan..vår yngste är tolv...vår första är tjugo, då hon var 14 månader lämnade vi henne på dagis,, usch! Det var inga långa dagar, ca 5 h/dag .Men vi kände att så ville vi inte ha det.....då bestämde vi att de får gå med en lön...ibland var det ekonomiskt tungt, men med planering så funkade det.Fast våra ungar har inte varit utomlands särskilt många gånger.Ny bil och sådant där har aldrig varit viktigt för oss. Det som är lite gott är när sjutton åringen var inneboende åtta veckor i en annan familj pga han sommarjobbade på annan ort, då han kom hem säger han, det är så skönt här hemma för här är alltid någon av er hemma.Livsstil är ett val, jag jobbar ju på en skola och ser fritidsbarnen där, de har långa dagar och de är många barn med få vuxna att ty sig till..de ger många otrygga, uppgivna ungar...oj vad mkt det blev..men håller med dig att fler vuxna borde välja barnen framför konsumtionen..Ha en riktigt God jul och Gott nytt år kram Monica

  SvaraRadera
 4. Ja det är ett val, som fungerar, ,, hos oss har min man varit den som alltid är hemma då barnen kommer från skolan..vår yngste är tolv...vår första är tjugo, då hon var 14 månader lämnade vi henne på dagis,, usch! Det var inga långa dagar, ca 5 h/dag .Men vi kände att så ville vi inte ha det.....då bestämde vi att de får gå med en lön...ibland var det ekonomiskt tungt, men med planering så funkade det.Fast våra ungar har inte varit utomlands särskilt många gånger.Ny bil och sådant där har aldrig varit viktigt för oss. Det som är lite gott är när sjutton åringen var inneboende åtta veckor i en annan familj pga han sommarjobbade på annan ort, då han kom hem säger han, det är så skönt här hemma för här är alltid någon av er hemma.Livsstil är ett val, jag jobbar ju på en skola och ser fritidsbarnen där, de har långa dagar och de är många barn med få vuxna att ty sig till..de ger många otrygga, uppgivna ungar...oj vad mkt det blev..men håller med dig att fler vuxna borde välja barnen framför konsumtionen..Ha en riktigt God jul och Gott nytt år kram Monica

  SvaraRadera