torsdag 8 november 2012

En fulbild! ;)

Här har ni den... den nakna sanningen dvs... ;) 

Köket i "mitt" nya hus. 

Långt från köket jag har nu men ändå mysigt på något vis. Jag tänker byta bänskivor, flytta kylen och frysen så jag får in en diskmaskin och så ska alla luckor bli vita! Jag får se om jag även kommer att byta kakel men det blir ett senare projekt i sådana fall. Med vita luckor kanske kaklet inte känns så tråkigt som det gör nu?!


Kom gärna med fler förslag på vad jag kan ändra i mitt nya kök för att få till lite mer av 50-tals känslan som jag är ute efter...

Anna

15 kommentarer:

 1. Å dom där lådorna är ju kult! Du kommer att förvandla detta köket super fint, det är jag helt hundra på. Lycka till nu med erat nya hus!

  Vilken också att ha hästar som grannar och en egen ardennerhäst. Nä, ja är inte alls avis :)

  Kram på dej

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att få se lite bilder inifrån huset. Det sker ju såååå mycket med bara lite färg så kaklet passar nog bättre in när det blir vitt.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är ett jättefint kök! Själv skulle jag inte måla luckorna vita snarare ljus blå eller ljust gula för mer femtiotalskänsla. Och så naturligtvis hyllpapper i skåpen. Lycko dig att ha ett sådant kök!

  SvaraRadera
 4. Vaddå fult? Det är ju riktigt fint. Det blir säkert snyggt med vita luckor även om jag har någon magkänsla att man måste få in lite färg för att det ska bli 50-talsstil. Ser att du också har en sån där plats där husmodern skulle sitta och jobba (vid fönstret). Det hade vi också i vårt 60-talskök. Det första vi gjorde var att ta bort elementet, så fick diskmaskinen plats perfekt just i det hålet.
  Sorry, men jag kan nog inte bidra med så många tipps. Kan inget om 50-talet alls mer än att det känns som om det finns vissa färger som skriker 50-tal. Det blir nog snyggt med en ny arbetsbänk.
  Lycka till!
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Det finns ju kakelfärg...

  SvaraRadera
 6. Hej Anna,
  Det var länge sedan jag var inne på din blogg och jag blir så ledsen när jag läser om förändringen i ditt liv. Men det ser ut som du har läget under kontroll och ditt nya hus är jätte fint, hoppas allt löser sig för dig och barnen.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Var rädd om handtagen på lådorna, dom är så retro! Och vill du har det 50-tal ska du nog måla svaggrönt eller ljusgult eller ljusljusblått, men jag förstår ju så klart att du vill ha det vitt! Och så måste man ha såna där glaskryddburkar som man skjuter in!!! Och så ska du ha en klänning med blommor på!!!

  Allvarligt, vilket jättefint kök, praktiskt och nära till allt, det kan jag sakna, dom är perfekta dom där lite äldre köken, fast det här ser ju nytt och fräscht ut!

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Jag tycker du ska sätta in hyllspets i någon glad färg för att få den där färgklicken som alltid behövs.

  Om du inte har tid, ork eller lust att virka dem själv så kan jag virka dem åt dig. Hör av dig i så fall så ska jag se vad jag kan åstadkomma =0)

  SvaraRadera
 9. Åh vilket snyggt kök!! Och handtagen! Jag skulle nog haft luckorna gröna ett tag tills jag ledsnat. Om jag gjorde det. Förstår att du vill ha vita. Men ljusgula el ljusblå med handtagen skulle ge mig "lycko-panik" tror jag :) Tänk ett sånt där "bulligt" kylskåp. Åh jösses så snyggt :)) Jag gillar vanligt vitt kakel. Tror de är 15 X 15 cm. Har en hög i garaget som väntar på att bli uppsatta. Huset vi bor i är från 1985. För nytt i vissa avseenden :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 10. Helt underbart med ett originalkök, vi har ett själva ;)
  Femtital är egentligen inte riktigt vita luckor, utan lite mer "bebisfärgade" har jag lärt mig (vi valde åt det ljus gula hållet a´la vanlij) Perstorpsskivor och en Smeg-kyl och en lite bulligare diskmaskin. Däremot var det ofta vitt kakel.
  Ska bli kul att se hur du får till det. Lycka till! Catarina

  SvaraRadera
 11. Kommer att bli supersnyggt som vitt, men som ngn sa att det är ju inte så mycket 50-tal då, men snyggt är det =)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 12. Ta för allt i världen inte bort de långa trähandtagen! Måla köket ljusblått;-), rutigt golv;-) Spännande Anna!

  SvaraRadera
 13. Hej
  Man kan måla kakel,det har jag gjort med fint resultat.
  Man får mycket råd när man köper färg till kakel i en bra buktik.
  Säger som dom andra var rädd om handtagen.
  Lycka till

  SvaraRadera
 14. 50-talet för mej är pastelliga färger, rutigt golv, dragluckor, bulliga köksapparater, dvs kylskåp från smeg, hyllpapper med hyllspets, plastmatta eller klinker med rutor. Tänk dej köket i mingrönt och perstorpskivor fasen vad snyggt det skulle vara. Har för mej att Elsa Billgren gjorde precis en sådan förvandling av ett kök i äntligen hemma, och det blev såååå snyggt! Kolla in också köket hos Anna-Karin med bloggen "fröken grön" som hon har helt i original...
  Vitt tycker jag personligen är lite sterilt if you know what I mean...men i slutändan är det ju ditt kök, och jag vet ju att du gör det in Anna-style i vilket fall som helst! Lycka till med nya huset!

  SvaraRadera
 15. Hej vännen!
  Vilken resa du går igenom. Du ska veta att jag är med dig ännu om än oftast i tysthet. Du är en sån otrolig inspirationskälla på många plan. Önskar att jag hade lite av din styrka och ditt mod. Du skriver så klokt och vackert på dina kort, och jag är säker på att allt kommer bli bra för dig och dina barn och djur. Stort lycka till med ditt nya liv, jag följer dig på din resa! Varm kram Lotta❤❤❤❤

  SvaraRadera