onsdag 3 oktober 2012

Kålgården...

 I år blev det några kålhuvud att skörda men det mesta gick åt till att mata sniglar, kålfjärilslarver och höns. Med min tur kommer nog rådjuren strax på besök och gör slut på resten... ;)

Jag kan inte för mitt liv förstå att kål är så billigt att köpa i butiken för det är nog bland det svåraste man kan odla! Skadedjur och sjukdomar står på kö för att decimera odlingarna men skam den som ger sig! Till nästa år ska jag vara noggrannare, pyssla om dem mer och börja tidigare! Nästa år då! (Någon som känner igen sig?) ;)


Anna

3 kommentarer:

 1. Jag har bara vågat mig på brysselkål, och jag hoppas att den klarar sig! Nästa år vill jag gärna prova broccoli, har du testat det?
  Det är så fint att du har ramat in odlingen med björkträ!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Känner onekligen igen det du skriver. I år struntade jag helt i odlingen eftersom jag var så besviken på förra årets ständiga snigelkamp. Men det kommer en ny sommar nästa år och då jäklar skall sniglarna få! /Liza

  SvaraRadera
 3. Jag vet jag kommenterar inlägget sent men kan inte låta bli. Jag har också funderat huuuuur lyckas man odla kål, jo kålrabbi är lätt men huvudkål....alla andra vill ju ha den!!! Undrar om det inte anv. mycket gifter i odlingen???? Men nästa år tror jag jag skall införskaffa in pallkrage med nät som stänger ut alla marodörer. Kommer inte ihåg vem som säljer det just nu men det går ju att ta reda på. Kram Gela

  SvaraRadera