lördag 4 augusti 2012

Skördetid i köksträdgården...

Hoppsan!

Jag har min vana trogen odlat massor med grönsaker som jag sedan knappt vet hur jag ska tillaga. Fänkål är ju gott men vad gör man med 20 st som dessutom blir klara samtidigt? ;)  Rättika, kålrabbi, spigarello, mangold, borlottobönor osv... inget jag använder i vanliga fall MEN...


Jag fick en lysande idé härom kvällen... Jag brukar laga wok på grönsaker jag inte riktigt vet vad jag ska göra av så varför inte göra färdiga wokblandningar, förvälla snabbt och sedan frysa in? Mycket godare än de du kan köpa och ett smidigt sätt att använda sig av grönsaker man inte har en aning om hur man ska tillaga. 


Anna

12 kommentarer:

  1. Ser jätte fint och gott ut!
    Det är väldigt gott med rättikagratäng! Man tillagar den som en potatisgratäng! Fast man kokar den skivade rättikan i ca 10-15 min först/Anna!

    SvaraRadera
  2. Det var väl en riktigt bra idé!
    Underbart att ta fram en kall vinterdag!

    Trevlig helg
    Anncathrine

    SvaraRadera
  3. Just mangol skulle jag nog kunna äta hur mycket som helst. Fräsa upp det lite lätt i stekpannan, finns inget bättre.
    Ha en fin kväll.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  4. Genialt! Takk for tipset!!

    Ellen

    SvaraRadera
  5. Tack för det smarta tipset! Inte för att jag har odlat de mängderna ännu, men ett klokt tips inför framtiden.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Vilka vackra Bilder! Jag blir också sugen att börja odla!
    Smart idé, det där med wokgrönsaker!
    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  7. Vilka underbara bilder! Och vilken bra idé:)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  8. Det var en jättebra idé tycker jag, de man köper är ju för sorgligt trista!

    Jättefina bilder!
    Ha en fin dag, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  9. Fänkål är jätte gott att göra sallad på. Hyvla tunt och blanda med feta, granatäpple olivolja, citron och salt. Mums. En annan sallad som är väldigt god är hyvlad (gärna på mandolin), blomkål, rödlök och morot. Dressing på vinäger olivolja, senap.

    SvaraRadera
  10. Så fräscha bilder och vilken genialisk idé! Tack!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  11. Fänkålspaj är gott till stekt fisk!/Lila-Christina

    SvaraRadera