söndag 5 augusti 2012

Hur förvarar du grönsaker över vintern?

... Den frågan får jag ofta och det som inte går att konservera, torka, sylta eller safta förvarar jag i frysen eller i en stuka på gården. I stukan lägger jag rotfrukter så som rödbetor, potatis och kålrot. Titta in här för lite tips om hur man kan lagra sina rotfrukter över vintern...

Att förvälla grönsaker är ett bra sätt att på ett smidigt sätt kunna använda sina grönsaker i vardagsstressen. Jag menar... hur lång tid tar det att göra en wok om man inte ens behöver ställa sig och hacka grönsakerna? Dessutom är de ekologiska och närproducerade vilken jag aldrig har hittat i frysdiskens wokblandningar hittills. Bara fantasin sätter gränser på vad man kan ha i. 

Själv tänker jag leta efter lite kantareller att ha i några av påsarna och vips får man en grönsaksblandning att ha i alla hösten och vinterns grytor! 


Anna

4 kommentarer:

  1. Vilka bra tips du kommer med. En stuka vet jag att min mormor och morfar hade. Men jag har inte sett någon sedan dess. Har du bilder vore det roligt att se.
    Ha det bäst.Åsa

    SvaraRadera
  2. Du är verkligen en insprations källa.. har följt din blogg ett tag och jag gillar dina kloka tankar om livet... Vi har inte odlat så mycket i år, det blev bla lite sallad, ärtor, kryddor men nästa år då ska det bli mer :) Kramis Frida

    SvaraRadera