måndag 18 juni 2012

Varmbänkar av spillvirke

Nu håller de tre rejäla lådorna tillverkade av spillvirke från ett bygge på att ta form. Till nästa år ska jag fylla dem med obrunnen hästgödsel och använda dem som varmbänkar för att driva upp grönsaker tidigare på säsongen. Lådorna är vinklade för att så mycket solljus som möjligt ska komma in och hjälpa till med uppvärmningen under soliga dagar. 

I år kommer dessa lådor dock att användas till att odla potatis, tomat och kål i. 


Anna

5 kommentarer:

 1. Så härligt med din blogg och all inspiration! Jag använder den faktiskt lite som ett "uppslagsverk", nybörjarodlare som jag är... Detta med varmbänkar verkar riktigt bra, växthuset räcker ju inte till på långa vägar! Men först på listan är att bygga en riktig kompost innan hösten. Det finns alltid att göra och vilken lycka det är när man kan skörda de första grönsakerna!

  Kram och tack!
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Vilket fint "spillvirke" byggena lämnar att bara ta! På mitten av 80-talet när min man jobbade på bygge rensade och återanvände man. Det är många kronor som kan sparas det. Men det gör ju ni istället och det är ju inte fel! Vilken tur ni har. Eva-Lita

  SvaraRadera
 3. Till våren har jag tillgång till massor av hästgödsel och då även en stooor trädgård, då jäklar ska jag odla potatis! :-)

  SvaraRadera