måndag 4 juni 2012

Fotoutställning på Engsö Slott

På onsdag öppnar min fotoutställning "Kärleken till Jorden" på Engsö Slott! 

I ungefär ett år har jag arbetat med bilderna som utgör fotoutställningen. På vägen har jag mött människor som genom sin kärlek till jorden de brukar och lever av, har funnit en hållbar väg att vandra. En väg där miljön inte belastas mer än nödvändigt och där kretsloppstanken alltid finns med.


"Upp till 50 procent ätbar och hälsosam mat slösas bort varje år i EU:s hushåll, stormarknader och restauranger" (http://svt.se/2.22620/1.2680034/spara_pengar_med_minskat_matsvinn). Respekten för arbetet som lagts ner för att producera vår mat har försvunnit i takt med att vi hamnar längre och längre från vårt ursprung.

En morot är inte bara en morot...

En morot är en brukad bit mark som gödslats med svett och onda ryggar.

En morot är något att vara stolt över att kunna lägga på sin tallrik.

Anna

11 kommentarer:

 1. Låter som en bra utställning ! Och vilka kloka ord! Önskar jag hade tid att åka och titta...

  SvaraRadera
 2. Din utställning hade jag gärna velat se.
  Kram
  Heléne

  SvaraRadera
 3. Måste fråga var du fått uppgifterna ifrån att hälften av all mat vi producerar i Sverige kastas??? Jag hävdar med bestämdhet att det är fel.
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Så vacker bild!
  Den utställningen skulle jag gärna vilja se. Är det Engsö slott på Mörkö? Eller finns det fler Engsö slott? Håller tummarna att det är på Mörkö för då har jag jättenära att åka och titta.

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 5. Lotta: Här har jag hittat den informationen: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kastad-mat-okar-koldioxidutslapp_221561.svd

  Utställningen kommer att vara på Engsö Slott i Västerås... :)

  SvaraRadera
 6. SÅ roligt med utställningen - Grattis!! Dina bilder är verkligen fina och det märks så tydligt att du brinner för det egenproducerande!!! Härligt! Hoppas att det kommer många besökare.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Skulle så gärna vilja se din fotoutställning - men är inte i närheten av Västerås så vitt jag vet. Men vem vet, man kanske får sig ett ärende till trakterna ;o)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Hur länge hänger dina bilder där? Någon gång under sommaren passerar vi nog Engsö, men när...

  SvaraRadera
 9. Bilderna hänger till och med den 26/8. En del av bilderna hänger i caféet medan den egentliga utställningen finns 4 trappor upp i slottet. :)

  SvaraRadera
 10. Men så glad jag blir!!!!! Västerås ligger inte alltför långt härifrån, dit ska jag i sommar för din utställning lockar mig verkligen. Hi,hi så glad jag blev!
  /Cia

  SvaraRadera
 11. Önskar jag hade haft tid att stanna till i Västerås på vår livsnjutarresa, för jag läser och ser här hos dig så mycket som också får mitt eget hjärta att fladdra! En morot är inte bara en morot! Lycka till, hoppas utställningen blir mycket uppmärksammad och uppskattad!
  Eija

  SvaraRadera