torsdag 10 maj 2012

Persikoträd...


Förra året tog jag äntligen mig råd att köpa ett efterlängtat persikoträd. Vilken chock jag fick i vår när det blommar redan första året! Och vilken blomning sedan... Skirt rosa små blommor som passar så bra ihop med den blå scillan i gräsmattan. Lovely! Jag har inte så stor förhoppning att den ska bära frukt ännu men tänk om! Egna persikor, egna gyllenbär och egna vindruvor... Sämre kan man ha det fram på höstkanten! :D

Idag väntar fotojobb och sedan ska jag hem för att ta hand om barnen medan mannen snickrar det sista piffet på huset. Vi har nämligen hittat en gård vi bara måste ha, men för att våga köpa den vill vi först sälja vårt eget hus. Lite knepigt det där... vilken ände man ska börja i... Antingen står man med dubbla lån tills man får sitt eget hus sålt eller så står man utan bostad tills man hittar en plats man vill bo på. Man ska nog ha en faslig tur om allt klaffar på en gång. ;)

Ha en härligt varm och fuktig vårdag!

Anna

12 kommentarer:

 1. Ja det där med att köpa och samtidigt sälja det är inte alltid så lätt. Hoppas att det löser sig så att ni får er gård!

  SvaraRadera
 2. Det ser ju helst magiskt ut , det där trädet. Jag tänker att ni kan ju alltid hyra ut huset om ni inte får det sålt. Köp, köp, köp! kram

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra blommor, vill också ha ett persikoträd!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Hittade din blogg i förra veckan och tycker den är jätte mysig, så här kommer jag nog titta in lite då och då och se vad du har för dig :)

  Är lite nyfiken på persikoträdet, kommer du ihåg vad det heter? Blommorna är verkligen fina och jag har tänkt att köpa mig ett i år, kanske att det skulle passa i min trädgård oxå :O)

  mvh tesa

  SvaraRadera
 5. Hej Anna...

  Jag vill också ha ett persikoträd, men du det låter som du har ute i gräsmattan. Jag har fått för mig att det måste stå i växthus, iallafall där du å jag bor?
  Vet du?

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 6. Oj, jag visste inte att man kunde ha persikoträd i Sverige. Då vill jag också ha ett. Hmmm, en trädgård först också. Riktigt vacker blomming!

  SvaraRadera
 7. Mitt persikoträd heter Riga och är härdigt upp till zon4. Där jag bor är det zon2-3 och den här vintern klarade det galant! Persikoträd behöver inte stå i ett växthus men om man bor i lite mindre gynnsamt klimat är det nästan ett krav att man spaljear upp det mot en södervägg. Där får det skydd från väggen och värms upp tidigare på våren. Vid risk för nattfrost under tiden trädet blommar kan det vara idé att täcka det med fiberduk. Även om man inte ser skadan på blommorna på morgonen efter kan fruktämnet ha blivit förstört. Dessutom är det klokt att pollinera blommorna med en lätt fuktad pensel. Om man inte som jag, har en koloni med vilda bin i väggen. ;) Det största problemet med persikoträd är krussjukan. Köp friska plantor och se till att bränna alla blad man ser är angripna. Vissa sorter är mer motståndskraftiga så välj helst dessa. Lycka till i fruktträdsdjungeln! / Anna

  SvaraRadera
 8. Kör på bara med säljandet, allt annat löser sig runt omkring. Som säljare kan man ju dessutom styra lite mer över tillträde. Vi må ha haft rackarns tur, men huset sålde på 2 veckor, köparna var redo att flytta in inom två månader och nu bor vi enkelt men hur bra som helst i vårt hyrda hus. Pengarna sitter på banken och allt känns riktigt bra inför bygget. Är man bara flexibel löser sig allt och där tvivlar jag inte på dig en endast sekund. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 9. Mycket fina blommor på ditt persikoträd! Ta med det till den nya gården! Det skulle jag göra ;o)
  Jag har också en Riga i växthuset...bara 2 veckor gammal!
  Jag bor i zon 4-5 så därför mitt bor inom ...glasrutor!
  Kram,Karla.

  SvaraRadera
 10. Mitt persikoträd (planterat i augusti) blommar också i år! Nästan så jag kan känna persikopaj-doften i näsborrarna, hihi!

  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Ujuj nu är jag dåligt uppdaterad känner jag. Ska ni flytta alltså?

  SvaraRadera