måndag 28 maj 2012

Köksträdgården...

Aldrig förr har det varit så roligt att klippa gräset! 

Allt gräsklipp hamnar nämligen undan för undan ute i köksträdgården. Det gäller bara att låta växterna komma igång lite så de inte kvävs av klippet man lägger på. Jag kan inte komma på en endaste sak som är negativt med att använda sig av marktäckning. Det ger näring, förbättrar mikrolivet och mullhalten i jorden och gör att fukten stannar längre efter att man har vattnat. Anna

4 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Det var ett tag sen jag tittade in här, men det är ju såå svårt att komma in på kvällarna..(solig dag här i skåne) Ljuvliga inlägg du har haft(som vanligt)! Man måste ju ta sej tid o kika in här och se hur ditt "land" växer o så får man ju massor av energi..:)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Så vackert det ser ut! Gillar köksträdgårdar som är både vackra och nyttiga./Merja

  SvaraRadera
 3. Jo, det är ju bra för mycket, men det är ändå så att sniglar gynnas av marktäckning. Vi som har mördarsniglar är inte alltid gynnade av marktäckning.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ju jätte bra att täcka. Tyvärr får jag inget gräsklipp, för vår lilla klippare är en multiklipp. Men jag tog och la det jag klippte för hand runt ena rabatten. Men det kanske i inte är lika bra när det blir långa strån.
  I trädgårdslandsgångarna lägger jag halm när jag kör ut från fårhuset, för att slippa ogräs. Blir bra jordförbättring när men gräver ner det till hösten. Mellan mina trädgårdsland har jag lagt fårull. Också för att slippa ogräs. Mjukt och gott att gå på.
  Marita i Björkhagen

  SvaraRadera