måndag 16 april 2012

Klädbytardagar!


Genom: Mona Wallin, webbredaktör på Naturskyddsföreningen

By ut din garderob på klädbytardagen

Hör du till de som alltför ofta suckar över din garderob? Är du är trött på de kläder du har och trött på att lägga ner en massa pengar på att köpa nya hela tiden? Eller hör du till de som inte hinner sucka över det gamla för du springer ständigt i klädaffärer och hittar nytt? Oavsett vilket vill Naturskyddsföreningen välkomna dig till Sveriges största klädbytardag.

På över 60 orter i Sverige ordnas det klädbyten lördagen den 21 april. Konceptet är enkelt och glömmer du plånboken hemma behöver du inte oroa dig, allt är helt kostnadsfritt. Du tar helt enkelt med dig några av de plagg du tröttnat på, trots att de är fräscha och fina, och byter på plats mot plagg som någon annan tröttnat på. Valutan på klädbytardagen är klädbytarbrickor som du får när du lämnar in dina plagg på plats.

Bilder och film

Aron Schoug, en av våra traineer har gjort en musikvideo. Se den, man kommer direkt i stämning.

Varför klädbytardag?

Klädindustrin drabbar miljö och människor hårt genom att förbruka mängder av råvaror och kemikalier i dåliga arbetsmiljöer. Samtidigt shoppar svenskar allt mer, trots redan överfyllda hyllor. Att använda begagnat istället för att köpa nytt är ett roligt och miljösmart sätt att hålla garderoben uppdaterad. Med en klädbytardag blir det ännu bättre.


6 kommentarer:

 1. Himla bra! Fast jag har faktiskt väldigt lite kläder i min garderob... i alla fall om jag jämför med mina väninnor. Tycker att det är urtråkigt att köpa kläder, tycker aldrig jag hittar något. Men man kanske ska gå på en sån här klädbytardag... Nån trist klädpalta har man alltid i garderoben ;o)

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Vad smart, vi är nog många som har överfulla garderober men som längtar efter att något nytt ska komma in där.
  Ha en härlig dag!
  Dyrafina

  SvaraRadera
 3. Hej
  Det hade jag gärna velat vara med på perfekt både för miljön och en fattig mamma...
  tack för dina söta ord hos mig...
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 4. Så otroligt smart det är med klädbytar dag. Här har vi i vårt lilla samhälle ordnat en barnfyndmarknad många var fynden och julklappar och födelsedagspresenter är nu inhandlade till båda barnen;) Härligt miljövänligt och ekonomiskt...

  Önskar dig en härlig kväll

  SvaraRadera