söndag 26 februari 2012

Vi är så glada och tacksamma!

Tidigt igår morse hoppade hela familjen glada i hågen in i bilen. 
Vi hade siktet inställt på Göteborg, vilket är en 5 timmar lång färd från oss. 

Vad hade vi då i Göteborg att göra? ;)

Jooo, tack vare Linda (en annan Bernerfrälst trädgårdsbloggare) fick vi erbjudande om att adoptera en vuxen Berner Sennen vid namn Glittra från en uppfödare som heter Carina. Alltså... jag är rätt mållös egentligen, men om jag säger så här: ...morgonen tillbringades i sängen med en varm nallebjörn bredvid mig! Då kanske ni förstår hur underbart det känns. ;) 

Glittra kommer från en kennel som heter Bernerbruket och är 3 år gammal. Det känns sååå skönt att ha en stor björn att krama på här hemma igen. Ungarna är överlyckliga och vi lika så! Vi saknar såklart fortfarande vår Freja oerhört men det känns bra att ge en vuxen hund en chans. Det känns som om Glittra alltid har bott här trots att vi bara har känt varandra sedan igår! 


Glittra i vårsolen!
MEN, såvärst länge utan valp kommer vi inte att vara som det ser ut nu... Frejas uppfödare Anna-Maria hörde nämligen av sig ganska omgående efter att hon fick veta vad som hänt Freja. Hon beklagade djupt sorgen och berättade att hon hade kastrerat tiken Alva eftersom Frejas kull blev så sjuk. Det kallar jag att ta ansvar som uppfödare! Dessutom erbjöd hon oss att vi skulle få en valp från en kull hon väntar från en annan tik som tidigare bara fått friska valpar. Trots allt hemskt som hände Freja kan varken jag eller Niklas tänka oss att ha någon annan ras. En bättre familjehund kan man inte hitta! Det är sant som de säger... en gång Berner, alltid Berner... ;)
Så just nu njuter jag av låååånga promenader i vårsolen, mys i sängen och när jag sitter vid datorn, -ett varmt hundhuvud på mina fötter. Sämre kan man ha det! 

Anna


29 kommentarer:

 1. Vad fint!
  Förstår hur tomt det måste kännas och ändå så härligt att nu få en ny vän :)
  Starkt av uppfödaren att verkligen ta sitt ansvar som du säger!
  Härligt också att ha en nu valp att se fram emot :), kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Helt underbart! Blir alldeles rörd. Hoppas så att Glittra kommer trivas hos er och fungera bra. Inte så att ni inte skulle vara bra för henne men det kan ju inte heller vara helt enkelt att flytta när man är en treårig hund. Underbart att ni ger henne en chans hos er.
  Fint också att Frejas uppfödare tar sitt ansvar och att ni ska få en ny valp. Underbart när det finns ansvarstagande och empatiska människor.

  Grattis och lycka till!

  SvaraRadera
 3. Men så fantastiskt! Grattis till er! Glittra kommer att få en fin plats i er familj! Även om det känns tungt att ha förlorat Freja, så har ni ju nån som tar lite utrymme och kanske får er att glömma det onda i hjärtat ett litet tag.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Nu får du mig sittandes med tårar i ögonen...igen :-) Underbart och jag är så glad för er skull, att få ha en stor gosig vovve igen.
  Ha en underbar söndagskväll!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Det låter helt fantastiskt, vännen! Sådana här inlägg får mig att fortsätta tro det bästa om människorna. :)
  Massa kramar till er allihopa!

  SvaraRadera
 10. Men, vad skönt! Jag förstår så väl att saknaden efter Frejas varma fina kropp sliter så. Jättebra att ni nu funnit en ny kompis att gosa med. Och om ni får en valp också, som Glittra förhoppningsvis kommer att tycka om, ja då är ju ordningen återställd. Grattis till er alla.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Men så underbart att Glittra fick ett nytt hem hos er och hjälper er att lindra sorgen efter Freja, vilken solskenshistoria! Och vilken fin uppfödare, tänk om alla vore sådana.

  Stort grattis till er nya familjemedlem och till Glittra som hade sån tur! Kram Hanna

  SvaraRadera
 12. Vad glad jag blir för er skull! Det är klart att ni saknar eran Freja. Hundar är ju så olika personligheter.
  Jag har känt igen mej såå många gånger när du berättat om Frejas upptåg. Våran berner är vår första innehund, och sitt första halvår tuggade han bl.a sönder tapeten i hela nedre våningen men, men... Hur go´är han inte för det.
  Det var så många pekpinnar och regler och förbud om alltmöjligt från den uppfödare jag tog hunden ifrån, så det var ett under att man faktiskt vågade sig på en berner överhuvudtaget. Men i dag är jag glad för att jag vågade "chansa" och hittills har det gått bra och han blir två år nu i april.
  Jag önskar er många, många fina stunder tillsammans med eran Glittra.

  Vinterhälsningar från Catarina

  SvaraRadera
 13. Åhh, så roligt!!

  Grattis, lycka till, mys o njut!!

  Stor kram Marie :)

  SvaraRadera
 14. Vad härligt för er (och för Glittra). Är så glad för er skull! :o)

  Kramar

  SvaraRadera
 15. Ååå! Härligt att er sorg byts till glädje och mys! Det är mysigt med hundar och djur överhuvudtaget. Sorgen över ett förlorat djur är större än någon som aldrig haft djur kan förstå! I somras förlorade jag en av mina hästar 28 år gammal. Stort tomrum efter honom men jag vet att även om man bara haft djuret en kort tid så hinner man fästa sig vid det! Enda nackdelen mad att ha djur: att man måste vara beredd att förlora det!

  SvaraRadera
 16. Nej men grattis! Så himla härligt för er. Så skönt att även sorgliga sagor kan få ett lyckligt slut.

  SvaraRadera
 17. Så underbart! Jag blev alldeles rörd. Väldigt glad blev jag också för ansvarstagande uppfödare.

  Fina, härlig inlägg gör du med supervackra bilder!!!!!!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 18. Underbart Anna:)

  Lycka till med vackra Glittra!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 19. Vad härligt att ni blivit med Berner igen, så fin hon är..
  Och vilken uppfödare, synd bara att det är många som inte ens kunnat tänka samma tanke som hon..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 20. Grattis till nytillskottet i familjen!

  SvaraRadera
 21. Gratulerar till hunden! Så roligt. Livet fortsätter trots allt:).
  Vi hade tidigare en Landseer, kan oxå varmnt rekommenderas. Nu har vi en lite hispig schnautzer och en jackr-tax-tibetanskspanielblandning, söt och go.

  Ha det bäst med hundarna!

  SvaraRadera
 22. Tänk att det tragiska med Freja ändå förde med sig så mycket gott! Jag önskar er alla lycka till!
  /Cia

  SvaraRadera
 23. Så roligt att ni fått en ny familjemedlem! Tårarna rinner längs kinderna då jag läser om er Freja! Livet är så orättvist ibland! Själv som hundägare förstår jag precis din saknad! Hoppas att Glittra kommer trivas hos er :) Ha en bra kväll! Kram Josefine

  SvaraRadera
 24. Vad fin hon är! Hoppas att hon kommer att trivas hos er. Jag är själv Berner ägare och kan inte tänka mig en snällare och mysigare ras.

  Ha en fin vecka! / Johanna

  SvaraRadera
 25. Åh vad underbart! Tänk att det kunde bli bra i alla fall:)). Jag har träfat Linda och hennes ljuvliga hundar.
  Vad roligt med en ny familjemedlem igen:).
  Lycka till med sötnosen Glittra.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 26. Va glad jag blir, Anna! Så fint att kunna överta en treåring som behöver det, men kanske ännu mer underbart att höra att ni kan få en ny valp.
  Kände mig ju lite extra igen i vissa av dina inlägg, eftersom Freja ju bara var någon (några) månader äldre än vår Nelly. Har tänkt mycket på hur "tomt" det måste kännas utan busvalpen i huset.
  Skrattade gott när jag läste ditt inlägg om att "Vi har fostrat ett monster". Så igenkännande!
  Hoppas allt löser sig på ett bra sätt!
  Kram!/Ingrid

  SvaraRadera
 27. Underbart, vilken HUSDJURSDJURLYCKA! Ett nytt djur kan aldrig ersätta ett som dött, men det kan verkligen bli en ny glädje...

  SvaraRadera