fredag 24 februari 2012

Syltade apelsinskal

I förra veckan kom jag mig äntligen för med att sylta apelsinskal. Jag tänker mig att de ska användas till ambrosiakakan jag brukar göra när vårbruket i trädgården sätter fart på allvar. Man måste se till att ha gott fika när man sliter som ett djur ute i sin trädgård. Vad skulle våren vara utan kaffe och en kaka i solen?

Såhär års fyller jag på med bröd och kaffebröd i min frysbox så jag ska slippa tänka på sådant när det finns annat som pockar på uppmärksamheten. 

Recept hittar ni här, men jag för min del skippade natriumbensoatet och förvarar dem i kylen i stället... Kan inte riktigt förstå poängen med att tillsätta konserveringsmedel i det jag gör själv. Det är ju därför jag gör saker själv, för att slippa konserveringsmedel! Hellre förvarar jag då saker i frysen så de håller den tid som krävs... 


Så, nu vet ni vad vi ska göra hela helgen... baka, baka och så bakar vi lite mer så vi kan koncentrera oss på trädgården i vår! ;)

Anna

15 kommentarer:

  1. God kväll !

    Drt låter som Anna ni också har fullt upp i ert liv.
    Nya vägar med nya möjligheter och även att man hittar en balans i det hela.
    Grattis till dina nya jobb ! :)
    Så kul när ens drömmar blir sanna
    Härligt !
    Jag har också mina drömmar men jag får nöja mig att vänta några år till ;)
    Jag får sätta fonus att jobba klart med vårt hus.
    Som tur så trivs jag med mitt jobb men har mina drömmar som man kan använda kreativitet.

    Ha en fin helg och visst är det härligt med våren ! :)
    Livet känns så mycket lättare när det är mars nästa vecka.
    Då får vi grunden på plats! 1.3 :) 7.30 kommer betongbilen och då har en grund ;)
    Bara en sån sak kan man glädja sig åt.

    Trevlig helg på dig ! Kram

    SvaraRadera
  2. Absolut! Inget går upp mot en ambrosiakaka! Möjligen en ambrosiakaka avnjuten utomhus i solen:))

    SvaraRadera
  3. Du är ju klok som en bok ju!!!
    Våren är uuunderbar men känns alltid så himla stressig, för man har ju lika mycket att göra inne plus allt som pockar och lockar att göra ute...
    och alla dessa avbrott för matlagning tex....så riktigt smart att tänka på det redan nu!!!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Gokväll Anna

    Va smart att börja baka redan nu, ja, för sen vill man ju inte vara inne en sekund.. Jag tycker att du ska skriva en bok, en-ala-typ-bok-kalender som har alla bra komihåg tips om allt o alla dina vackra bilder. Jag hade köpt den direkt!!:) Sen ang fåren, såå mysigt! Vi har haft en get,Getrud, helt underbar..
    Stor kram i stormen /Marie

    SvaraRadera
  5. Så gott det lät med ambrosiakaka...det var läääänge sedan jag gjorde en sådan...och så håller jag förstås med dig ang konserveringsmedel...E hit och E dit; blä!
    Ha en fortsatt fin helg,
    Lydia

    SvaraRadera
  6. Näääe, fytusingen så orättvist... Höns O-C-H får... Det vill väl jag me ha såklart:-))


    Kramelikram, idag får vi se om det kommer mer pisk. Börjar lite lättsamt inför "the big one"... hehehe:-)

    SvaraRadera
  7. PS. Det finns nästan ingen som jag hellre bodde granne med, än dig:-))
    Med eller utan får.

    SvaraRadera
  8. Ordverifiering?
    Va? Vad är det?
    hihihi vad mycket det är jag inte vet...

    SvaraRadera
  9. Bra tänkt om hemlagat utan konserveringsmedel.
    Hoppas det ordnar sig med alla dina grannar så att du kan bli fårägare, vilken ras blir det i så fall?
    Ha det gott!
    /Cia

    SvaraRadera
  10. Du har alltid så fina/mysiga inlägg ;)
    Jag har tyvärr ingen trädgård, och balkongen är det ingen idé att odla på, eftersom jag hälsar på familj och vänner som har hus/stugor på somrarna :)Finns liksom ingen som vattnar här då...
    Men lika glad för det är jag!
    Ha en mysig helg, kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Vad kul med recept! Jag har ett toppen gott på gröna inlagda tomater, maken som inte gillar grönsaker, älskar dom. Ska leta fram det och dela med mig också, goda recept kan man inte få för många av! Jag har även en bok med många bra recept, utan massa tillsatser i, frukt och bär, Gloria Nicol.
    Trevlig helg!!
    /Sabina

    SvaraRadera
  12. Perfekt att förbereda och fylla frysen med godsaker att ha när våren kommer och man bara vill vara ute i trädgården och greja, helt rätt!!

    Hoppas du får en trevlig helg!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  13. Hej Anna!
    Tänkte skriva dig en rad då jag haft varken tid eller ork att besöka bloggvärlden senaste tiden....lika flitig och på g är du, och jag bara älskade dina reklambilder till Hemkört! Wow, och så äntligen din dröm som slår in med egen fårflock! Vill bara önska dig hjärtligt lycka till! Ditt driv smittar verkligen av sig Anna, och jag är nog inte den enda som förundras av din blogg, gång på gång!
    Eija

    SvaraRadera
  14. Vad duktig du är :)
    Och jag håller med dej om konserveringmedel, icke i mina hemlagade burkar heller!
    Min svärmor hon satte alltid syltade apelsinskal i en limppa hon brukade baka, supergott.

    Ha det bra
    Monica

    SvaraRadera
  15. Lite är man förlåten om man vill göra egna inläggningar och inte har tillräckligt med frys eller kylutrymme, men annars är ju det hela grejen, precis som du säger, att inte tillsätta en massa "jox". Jag njuter när jag vet att det är rent, så att säga.
    Kramar

    SvaraRadera