tisdag 28 februari 2012

Jordgubbstårta - så här års?

På lördag ska min gubbe ha sin försenade 40-års fest här hemma. Han har bjudit in några vänner och så har jag lovat att ta hand om barnen och även laga mat till "gumparna" (som Matilda kallar dem). ;) 

Det ska bli så kul att laga mat till vuxna människor som kanske till och med uppskattar när man gör sig till i köket. Jag har inte riktigt "satt" menyn ännu men ett överraskande önskemål från min man var att han vill att varmrätten ska innehålla en rejäl köttbit. 

Ooooh, den hade jag aldrig kunnat gissa mig till. ;) 

Ja, se karlar! 


Till efterrätt ska det i alla fall vara en jordgubbstårta. Hmmm, hur klimatsmart är det så här års? Men, men... man fyller bara 40 en gång! 

Har ni några tips på en god, klimatsmart, ekologisk förrätt och varmrätt så tages de tacksamt emot. Det gäller ju att klimatkompensera där man kan. :D

Anna

4 kommentarer:

 1. Något klimatsmart förslag på goda recept känner jag att jag inte är rätt person att ge. Däremot vill jag gärna titta in och säga att jag läst det jättefina reportaget om dig och din odling i årets första nummer av "Trädgård och Blommor". Det var verkligen jättefint, både text och alla härliga bilder.

  Lycka till med kalasplaneringen!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Men åååh, måste köpa den i morgon, vad spännande! :o)

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig blogg du har!
  Mumsigt med jordgubbstårta!

  Kanske kan skagencheesecake/smögencheesecake vara en bra förrätt!
  Eller varför inte en smarrig soppa eller lite rödbetor med chevre oc honung!

  Vet inte om det är så klimatsmart men ändå!

  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Om du har frysta tomater från i sommar så kanske en härlig tomatsoppa med chili till förrätt? Det kanske inte är så "manligt"... men ack så gott!

  Till den rejäla köttbiten kan man göra rotfruktskaka (som potatiskaka) eller rotfruktsrösti och god sås av trattisar om det finns kvar från hösten. Brukar uppskattas av gubben här hemma " det är riktig mat".

  Och så kanske egen vaniljglass med ägg från egna hönsen?

  SvaraRadera