fredag 2 december 2011

Marmelad och tankar om livet...

Solen skiner in genom mina fönster och livet känns lätt att leva! :) 

Det finns ingen bättre tid än den vi har just här och nu! Ibland måste man stanna upp från allt och ta lite tid för att bara andas... 

Just nu är jag riktigt, riiiktigt trött, men i stället för att må dåligt över det och försöka komma på varför har jag tagit time out från allt. Hela veckan har jag hållit mig hemma och pysslat med sådant som ger mig energi... Alla ska och måsten har varit bannlysta! Vilken lyx det är att kunna göra så... 

Att känna dofterna av marmelad som sakta puttrar på spisen gör mig glad. När sedan barnen om och om igen kommer och frågar vad det är som luktar såååå gott blir man varm i hjärtat. :)


Min lilla Matilda på 6 år sa igår kväll... -Mamma vad snäll du är som gör allt sådant här för oss. 

Jag blev helt paff! 

Det roliga i kråksången är att jag inte bara gör allt pyssel och sådant för deras skull... Jag gör det även för min! Jag mår bra av att få pyssla och skapa och när man sedan ser hur glada de blir så känns det såååå bra i hjärtat! Jag tror att det kanske är det som är hemligheten... Man kan inte göra saker bara för andras skull, man måste göra det för sin egen skull därför att man själv mår bra av det! Om man inte gör det så blir det till ett krav och då blir ingen glad.


Jag tillsatte några skivor ingefära och lite vaniljsocker i marmeladen medan den kokade och den blev såååå god... Av Ann-Sofie fick jag tipset att man kan tillsätta några skedar whisky men jag hade ingen hemma så det får bli nästa gång. 


Ett annat litet tips jag kan dela med mig av när man står där och ska försöka göra lite marmelad med ett gäng vilda ungar i hasorna är att låta dem måla grankottar med vanlig vattenfärg och sedan glitterlimma dem. Mycket uppskattat och snyggt när man sedan hänger dem i granen!  ;)

Anna

9 kommentarer:

  1. Vad skönt att du pausar!!!!
    Ha även en skön helg!! Massa med kramar till dig!!!

    SvaraRadera
  2. Alltså för DIN skull, inte för våran!! Lät kanske lite fel!! Kram igen!

    SvaraRadera
  3. Det är precis så det ska vara! Man måste kunna stanna upp och njuta av livet och göra det man tycker är roligt, och tycker man saker och ting är roligt brukar det smitta av sig på andra. Det tycker iallafall jag är att ge possitiv energi! Ha nu en riktigt skön fredag kväll!

    SvaraRadera
  4. Så skönt att bara ta en pause och stanna upp ibland.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  5. Vilka underbara idéer du har! När jag läste om ingefära och wisky i marmelad blev jag genast sugen på att göra egen. Visst är livet underbart!
    Ha en underbar fredagkväll!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  6. Kan bara hålla med dig i det att: Man gör för andra men på nåt sätt mest för sig själv. Jag har pysslat sedan barnsben och det verkar inte gå över. Det är ett måste om man är kreativ att få hålla på med något : )

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Visst är det så att ens egen "nöjdhet" sprider sig i familjen ;). Passa på att stanna upp & njuta allt du kan!!! Tro det eller ej, det ÄR lättare när barnen är små *ler*// Kram Marie

    SvaraRadera