lördag 3 december 2011

Julpiffad entré

Vår fina Freja...

Vart jag än går och vad jag än gör så följer hon med. På de månader vi har haft henne så har hon vuxit in i familjen så mycket att vi aldrig skulle kunna tänka oss ett liv utan henne! I början var barnen livrädda för den stora klunsen som bara dundrade fram och inte tog minsta lilla hänsyn, medan de idag inte reagerar på det. Självklart har ju Freja lugnat ner sig en heeel del också! Hon är redan betydligt större än en Golden Retriver och är ännu inte färdigvuxen. En stor varm hund att hålla fast vid när vindarna viner runt husknuten, en vän som aldrig sviker och som alltid finns där...


Vår entré är färdigpiffad för i år... Förra året hade vi granris runt hela staketet men i år får det räcka med granris i blomlådorna. De stackars idegranarna jag planterade i somras ser rätt spretiga ut än så länge. Tanken är att de ska formas till klot varefter de växer, så till våren får jag ta till saxen. Buxbom hade fungerat utmärkt men med den nya svampen som angriper dem känns det som bortkastade pengar. Idegran är ju också vintergrön... :)


Jag hoppas ni får en lugn och skön Lördag!

Anna

10 kommentarer:

 1. Finfint - rena Bullerbyn! Idegranar är så tacksamma att formklippa, dessutom är de ju härligt mörkt gröna som kommer att stå så fint mot räcket hos dig.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hon är så vacker, Freja. Förstår er känsla för henne eftersom vi känner likadant för vår Ronja. En vän att lita på för oss!

  Entrén ser fint ut. Jag fixade också lite här ute idag när jag äntligen är hemma i dagsljus. Gammal prydnadskål fick lämna plats för gaulteria och mossboll.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Finaste Freja, vilken urskön bild och verandan är ju helt idyllisk!
  Ha en fin 2:a advent!
  Eija

  SvaraRadera
 4. Vilken fin veranda du har! Ser hur mysigt ut som helst.
  Vilken söt fröken Freja är! Gillar verkligen den rasen, som riktiga nallebjörnar. Vi är sugna på hund, men en något mindre:-)).
  Ha en skön 2:a advent!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Freja är vacker!
  Härligt fint ni gjort på entrén!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig julstämning.
  Det är bara lite snö som saknas men den kommer tid nog skall du se.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 7. Så fint och välkomnande ni har hemma hos er!
  Och Freja är ju så vacker!
  Hoppas att du får en härlig helg!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 8. Så vackra kransar på dina dörrar, ser så julfint ut! Ha en fina andra advent! Kram från Maria

  SvaraRadera
 9. Vilken fin vovve ni har!! Förstår att hon är som en familjemedlem nu :-)) Så vackert med kransarna och granriset. Klassiskt och stilrent!!! Här funderas det mycket över idegran istället för buxbom.....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera