onsdag 30 november 2011

Underbara apelsintider!

I morgon ska jag göra något jag aldrig har gjort förut...

Jag ska göra apelsinmarmelad! 
Det är verkligen apelsintider i butikerna nu så då tänkte jag passa på att fixa ihop några burkar med marmelad till vårens- och sommarens smörgåsar. Det gäller ju att planera framåt... ;)


Det är även dags att börja äta av den sista av våra pumpor i morgon... Kanske kan man blanda ut apelsinmarmeladen med lite pumpa för att få till en mildare smak som även passar barnen? Hmmmm värt att prova i alla fall.

Jag gillar pumpa skarpt! Den fungerar ju i allt!!!! Potatis/pumpamos har blivit en klassiker hos oss och barnen tror nog att potatismos ska vara gult vid det här laget. Vackra, friska och tacksamma växter de där pumporna... I like! ;)


Förkylningarna härjar vidare här ute i skogen... Just nu är det jag och mannen som har trillat dit, han med både halsont och feber. Suck... men liiite mysigt är det allt att ha gubben hemma, fast han är lite gnällig. ;)

Anna

9 kommentarer:

 1. Den översta bilden är så läcker med sina färger! :)

  Såg du att jag mailat dig?

  kram Emelie

  SvaraRadera
 2. Tänk att ni fortfarand har pumpor!
  Jag brukar också koka apelsinmarmelad, och det är så gott! Dessutom håller den jätte bra. Burkar jag kokade i vintras/våras står fortfarande i kylen, och smaka gott!
  Ha det fint!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Så gott det låter att göra egen apelsinmarmelad. Superhärliga bilder!!!

  Krya på er!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. God kväll!

  Vilka härliga bilder så varit krasslig här sedan förra helgen och tyvärr så härjar även du bjuder.
  Du är så duktig ;)
  Hoppas att ni kryar på er snart!
  Jag har också varit krasslig här sen förra helgen.
  Även min astma börjat stryl igen...

  Krya på er!

  Krmar Sirpa

  SvaraRadera
 5. Pumpor är något som jag verkligen måste testa nästa år. Verkar hur härligt som helst!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Ett tips - jag brukar göra citrusmarmelad och den blir minst dubbelt så god om man häller i par teskedar whiskey allra sist (två tsk. per normalstort glas). Det smakar absolut inte sprit utan bara extra god "engelsk" marmelad.

  SvaraRadera
 7. Vad du är flitig som gör egen, jag provade i somras att göra jordgubbsmarmelad och den tig slut nästan direkt....det är verkligen super gott med egen hemma gjord.

  Ha de gott
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Undrar om den där "kökslyckan" kan sprida sig över staketet också..? ;) Fast, jag tror det får vänta tills de stora barnen har flyttat...det hinner ju aldrig landa i våra skafferier och gömmor!
  Ja, du har så rätt...förkylningarna härjar i skogen, usch. Jag börjar kippa misstänkt efter luft, och hostar på...och dottern också, igen. Men det kunde vara värre - eller hur!?? Kram på dig //Marie

  SvaraRadera